Oppilaitosyhteistyöt

Kun opiskelu ja yritysmaailma kohtaavat

Me Visma Solutionsilla haluamme auttaa nuoria kerryttämään työelämään tarvittavia taitoja sekä hyödyntää mahdollisuutta rekrytoida taloon alan uusia osaajia.

LUT-Yliopiston sivutoimipiste

Aloitimme kesällä 2019 Suomen ensimmäisen Campus Partner -yhteistyön Suomen Yliopistokiinteistöjen kanssa avaamalla sivutoimipisteen LUT-yliopiston kampukselle Lappeenrantaan. Toimintamalli tuo opiskelun ja yritysmaailman tiiviisti yhteen ja antaa kanavan rekrytoida alan nuoria osaajia.

Monet kesätyöntekijöistämme haluavat jatkaa töitä osa-aikaisesti opiskelujen ohessa omien aikataulujen mukaan. Sivutoimipisteen ansiosta työnteon ja opiskelun yhdistäminen on entistä helpompaa, kun sekä opintoja että omia työtehtäviä voi edistää joustavalla aikataululla kampuksella, eikä toimistolle tarvitse erikseen siirtyä.

Mukana tapahtumissa

Olemme mukana lukuisissa tapahtumissa vuosittain. Näitä ovat esimerkiksi LUT-yliopiston kontakti- ja rekrytointitapahtuma Duuniday sekä Mimmit koodaa -tapahtuma, jossa tutustutaan ohjelmistoalaan ja harjoitellaan ohjelmistokehityksen perustaitoja.

Tämän lisäksi järjestämme tapahtumia myös itse. Yksi ikonisimmista on vuosittain pidettävä Koodausta & Kisailua – tapahtuma, joka on nimensä mukaisesti koodauskisa tuleville ohjelmistokehityksen ammattilaisille. Tehtävät ovat haastavia ja vaativat ohjelmointiosaamista, kekseliäisyyttä ja kylmiä hermoja. Tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Visma Solutionsiin työnantajana, sillä se järjestetään aina kesän rekrytointien yhteydessä.

Yhteistyötä opiskelijajärjestöjen kanssa

Teemme yhteistyötä LUT-yliopiston opiskelijajärjestöjen Enklaavin, Clusterin ja Lateksiin sekä LAB-ammattikorkeakoulun LapTopin kanssa. Sponsoroimme kiltojen toimintaa esimerkiksi haalarimainosten avulla – me taas saamme kiltojen kautta näkyvyyttä esimerkiksi kesän rekrytointeihin. Tämän lisäksi olemme järjestäneet yhteisiä tapahtumia, kuten etäseminaarin opiskelijoille, jossa jaettiin muun muassa vinkkejä työnhakuun sekä esiteltiin SaaS-bisneksen analytiikkaa.

Olemme myös vuosittain mukana yliopiston kursseilla, joissa opiskelijat pääsevät tekemään ryhmätyönsä yrityksemme toimintaan liittyen. Esimerkiksi B2B-markkinoinnin kurssille markkinointitiimimme on toteuttanut Marketing Hackathon, jossa yhdelle tuotteistamme luodaan kansainvälistymissuunnitelma.

Uralle startti Trainee-ohjelmasta

Visma Summer Trainee -ohjelman avulla opiskelijat pääsevät kehittämään omaan osaamistaan jo uransa alkuvaiheesta. Trainee-ohjelmamme on saanut tunnustusta viime vuosina Vastuullisin kesäduuni -kisassa. Erityismaininnan kesätraineet antoivat hyvästä ilmapiiristä sekä siitä, että kaikki ovat päässeet vaikuttamaan omiin työtehtäviinsä.

Organisoimme vuosittain myös korkeakouluopiskelijoiden ja työntekijöiden välisen maksuttoman mentorointiohjelman, jonka kautta opiskelijat saavat arvokasta tukea omalle kehitykselleen. Ohjelmaan osallistuneet ovat kertoneet, että mentorointi on auttanut heitä löytämään suuntaa omalle uralleen.

Tutustu lisää

Summer Trainee – ohjelmat

Joka kesä meille haetaan kesätraineeta useisiin eri tiimeihin. Traineena pääset ottamaan startin urallesi yhdessä Suomen johtavista ohjelmistotaloista, jossa työskennellään intohimoisesti asiakastyytyväisyyden ja kovien kasvutavoitteiden eteen.

Tiimit menestyksen takana

Jokainen tiimimme on luomassa yrityksemme kasvua omalla panoksellaan ja työskentelee tärkeässä roolissa yhä paremman asiakastyytyväisyyden puolesta. Menestys syntyy palosta kehittyä, kehittää ja haastaa vanhat tavat.

Visma Fellowship

Hyödynnä Visman Solutionsin johtajien ja asiantuntijoiden kokemuksia tulevaa työuraasi varten. Mentorointiohjelma on suunnattu yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille, jotka kaipaavat mentorointia ja sparrausta kokeneemmalta jo työuralla edenneeltä ammattilaiselta.