Pilvipalvelut ja teknologia

Kestävää kasvua. Vastuullisesti.

Me Visma Solutionsilla haluamme olla mukana rakentamassa vahvoja yrityksiä ja kestävää liiketoimintaa. Meille on tärkeää olla myös itse vastuullinen toimija omassa yhteisössämme. Lue alta esimerkkejä siitä, miten vastuullisuus on mukana meidän päivittäisessä toiminnassamme.

Yhdenvertaiset mahdollisuudet.

Meille on tärkeää, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet kehittyä työssään ja edetä urallaan. Valvomme, että tasa-arvo toteutuu myös palkkauksessa.

Haluamme, että yhä useampi nainen löytäisi tiensä IT-alalle. Visma Solutionsin työntekijöistä 41 % on naisia kuten myös 40% yrityksen johtoryhmästä. Visma tukee myös mm. Mimmit Koodaa -yhteisön toimintaa ja on Women in tech -järjestön jäsen.

Tuemme työntekijöitämme muuttuvissa elämäntilanteissa. Tarjoamme opiskelijoille joustavan työskentelymahdollisuuden opintojen ohelle ja vuonna 2019 avattu LUT:n yhteydessä sijaitseva toimipisteemme edistää työn ja opintojen yhteensovittamista.

Olemme tarjoneet työntekijöidemme lapsille ohjatun kesäkerhon, joka tuo helpotusta perheiden kesäajan lomajärjestelyihin.

Vastuullinen työllistäjä

Olemme merkittävä työnantaja, ja henkilöstömme määrä on kolminkertaistunut viimeisen 8 vuoden aikana. Nyt vuonna 2023 meitä on jo 400+. Kasvamme jatkuvasti, ja tarjoamme myös joustavia työllistymismahdollisuuksia uudelleenkouluttautujille, alanvaihtajille ja työelämään tutustuville.

Visma Academy on Visman, Sarasen, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja TE-palveluiden järjestämä rekryohjelma, jonka tavoitteena on kouluttaa uusia motivoituneita tulevaisuuden ohjelmistokehittäjiä.

Visma Summer Trainee -ohjelman avulla opiskelijat pääsevät kehittämään omaan osaamistaan jo uransa alkuvaiheesta. Trainee-ohjelmamme on saanut tunnustusta Vastuullinen kesäduuni -kisassa. Sen lisäksi meillä on ollut myös useita TET-harjoittelijoita yläkoulusta tutustu työelämään -jaksolla.

Syksyllä 2018 lanseerasimme yliopisto-opiskelijoiden ja työntekijöiden välisen maksuttoman Visma-Fellowship mentorointiohjelman, jonka kautta opiskelijat saavat arvokasta tukea omalle kehitykselleen. Ohjelma järjestetään vuosittain.

Tukea lapsille ja nuorille

Toteutamme vuosittain useita eri hyväntekeväisyyshankkeita ja kohdistamme rahallisen tukemme erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen.

Lappeenrannassa sponsoroimme esimerkiksi jalkapallojunioreiden harrastustoimintaa rahoittamalla talviharjoittelua mahdollistavaa urheiluhallia, Visma Areenaa. Halli on ollut erityisesti junioreiden suosiossa.

Osallistumme vuosittain mm. Joulupuu ja Hope Ry:n keräyksiin, jonka lisäksi olemme tarjonneet omaa osaamista ja työaikaa Hope Ry:n markkinoinnin tukemiseksi.

Olemme olleet mukana ilahduttamassa Etelä-Karjalan keskussairaalassa olevia lapsipotilaita yhdessä Lapsellista ry:n kanssa. Olemme myös mukana järjestämässä ilmaista Visma Ski Classics 4 Kids -hiihtotapahtumaa, joka on tarkoitettu 5-12 -vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen.

Suomen Olympiakomitean kanssa yhdessä rakennettu seurakonsepti puolestaan edistää junioriseurojen taloudenhoidon läpinäkyvyyttä. Olemme ylpeänä mukana tukemassa eSportin kasvua ja Trailblazersin toimintaa.

Vähemmän matkustamista ja vastuullisia hankintoja

Meillä on asiakkaita joka puolella Suomea, ja pyrimme järjestämään kaikki tapaamiset etänä. Tämä vähentää merkittävästi työhön liittyvää matkustamista ja jo vuonna 2019 pidimme reippaasti yli 4 200 etätapaamista ja -koulutusta. Suosimme etätapaamisia myös yrityksen sisällä ja kannustamme työntekijöitämme tekemään etätöitä mahdollisuuksien mukaan.

Visma Solutionsin tuotteet ovat 100 % pilvipalveluita, mikä tarkoittaa, että tiedon prosessointi tapahtuu erillisissä datakeskuksissa. Käyttämämme konesalitoimittajat ovat sitoutuneet uusiutuvan energian osuuden kasvattamiseen sekä hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Hankimme tietokoneet ja muut työvälineet luotettavilta ja vastuullisilta toimittajilta. Vältämme kertakäyttöisiä tuotteita ja liikelahjojen hankinnoissa suosimme lähialueen pienyrityksiä. Esimerkiksi virallisen Solutions-kahvin toimittaja on lappeenrantalainen Lehmus Roastery.

Vältämme hukkaa, lajittelemme ja kierrätämme toimistolla syntyvät jätteet. Käytöstä poistuville elektroniikkalaitteille pyrimme ensisijaisesti löytämään uutta käyttöä ja mikäli se ei ole mahdollista, kierrätämme ne asianmukaisesti.

Vastuullista tietojenkäsittelyä

Ohjelmistoalan toimijana tietosuoja ja tietoturva ovat kaiken tekemisen keskiössä. Olemme kaikki osaltamme vastuussa yrityksemme ja asiakkaidemme suojelemisesta ja kaikki työntekijämme ovat mm. suorittaneet hyväksytysti tietosuojakoulutuksen.

Tekemistämme ohjaa Visma-konsernin yhteiset tietoturva- ja tietosuojasäännöt, jolla varmistamme, että olemme aina luottamuksen arvoisia. Huolehdimme myös, että kaikkien alihankkijoidemme tietosuoja on lain vaatimalla tasolla.