Uutiset

Eduskunta vaihtoi sähköiseen allekirjoitukseen

2 min luku | 10.4.2018

Eduskunta on ottanut Visma Sign sähköisen allekirjoituksen käyttöön. Kansanedustajien on työssään allekirjoitettava paljon dokumentteja ja aikaisemmin heidän on täytynyt käydä paikan päällä eduskunnassa jokaista allekirjoitusta varten. Sähköisen allekirjoituksen avulla edustaja voi nyt hoitaa viralliset allekirjoitukset myös etänä.

Visma Signin avulla edustajat voivat allekirjoittaa mobiilisti sekä tarjota allekirjoitettavaksi esimerkiksi kirjallisia kysymyksiä, lakialoitteita ja toimenpidealoitteita. Allekirjoituksen tekeminen ei ole enää paikasta tai ajasta kiinni.

Eduskunnan tietohallintotoimisto kokeili ja vertaili useita sähköisen allekirjoituksen palveluita. He päätyivät Visma Signiin muun muassa sen kotimaisuuden ja vahvan tietoturvan ansiosta. Visma Sign käyttää henkilöiden tunnistamiseen ns. Vetuma-tunnistusta eli pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Lisäksi Visma Signin tarjoama suomen- ja ruotsinkielinen asiakastuki vaikutti valintaan.

Eduskunnan tietohallintopäällikkö Ari Apilo pitää Visma Signin etuina myös sen yksinkertaista käyttöönottoa ja helppoa käytettävyyttä. Visma Sign ei vaadi erillisiä laitteita tai ohjelmistoasennuksia. Se on internetpohjainen palvelu, jota voi kuka tahansa käyttää esimerkiksi älypuhelimella.

Eduskunnassa allekirjoitetaan vuosittain noin 10 000 dokumenttia. Määrä on suuri ja sen vuoksi Visma Signin käyttö säästää merkittävästi sekä kansanedustajien aikaa että valtion rahaa.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.