Uutiset

Visma ja Haaga-Helia yhteistyöhön

2 min luku | 12.9.2023
Visma-luokka Haaga-Helialla.

Visma kasvattaa yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Aikaisemmin tiivistä yhteistyötä on tehty yliopistojen kanssa, nyt mukaan halutaan myös ammattikorkeakouluja. Ensimmäinen laajempi sopimus tehtiin Haaga-Helian kanssa.

Visma yhtiöt kasvavat Suomessa nopeasti ja oppilaitosyhteistyö on yksi erinomainen kanava työvoiman rekrytointiin. Suomessa on vajaat 20 Visma-yhtiötä ja esimerkiksi Visma Solutions palkkaa joka kesä vajaat parikymmentä kesätyöntekijää erilaisiin tehtäviin.

– Kesätreinee -rekrytointi on meille tärkeä tapa löytää uusia talentteja. Tavoitteena on, että suurin osa kesätyöntekjöistä jatkaisi kesän jälkeen joko osa-aikaisena tai vakituisena työntekjiänä, kertoo Visma Solutionsin Talent Acquisition Partner Ulla-Mari Kuusinen.

Visma näkyy ja kuuluu Haaga-Helian kampuksella

Visman ja Haaga-Helian yhteistyö on monipuolinen ja tarjoaa opiskelijoille useita mahdollisuuksia kohdata mahdollinen tuleva työnantaja. Yhteistyöhön kuuluu mm. näkyvyys Haaga-Helian JobTeaser -rekrytointisivustolla ja infoTV:ssä, yritysvierailu Vismalla, Visman oman tapahtuman järjestäminen kampuksella sekä Visma-brändätty luokkahuone.

Tavoitteena on kohdata opiskelijoita jo opiskeluiden aikana ja saada kuulla, mitä he haluavat työelämältä

Vismalaisia voidaan jatkossa nähdä myös luennoimassa Haaga-Helian kursseilla ja Visman alumnien näkyvyys kampuksella lisääntyy.

– Yhtenä tavoitteena on kohdata opiskelijoita jo opiskeluiden aikana ja saada kuulla, mitä he haluavat työelämältä, Visma Solutionsin Talent Acquisition Partner Oona Sundvik kuvailee.

Yhteistyöstä myös muita hyötyjä

Visma kasvaa vahvasti erityisesti pääkaupunkiseudulla ja koska Haaga-Helia on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista on luontevaa aloittaa AMK-yhteistyö sen kanssa.

HaagaHelia kouluttaa myös laajasti osaajia juuri nillä aloilla, joihin me tarvitsemme uusia osaajia koko ajan, sanoo Oona Sundvik.

Plussaa yhteistyössä on myös se, että Visman tuotemerkit, kuten Netvisor, Visma Sign ja Severa tulevat nuorille tutuiksi jo opiskeluaikana.

– Vaikka he eivät päätyisikään meille töihin, he voivat käyttää meidän tuotteitamme tulevan työuransa aikana, Ulla-Mari Kuusinen kertoo.

Visma-luokan avajaisissa sparrailtiin ja nautittiin erikoiskahveja

Petteri Rantamäki kertoi omasta urakehityksestään Vismalla.

Visman ja Haaga-Helian yhteistyö polkaistiin käyntiin Visma-luokkahuoneen avajaisilla. Tilaisuudessa esiteltiin Vismaa yrityksenä ja yksi vismalainen, Petteri Rantamäki kertoi oman uratarinansa. Tapahtumassa tarjottiin opiskelijoille myös mahdollisuus saada sparrausta hyvän cv:n rakentamiseen.

– Cv-klinikka oli selkeästi suosittu. Moni tuli sinne oman cv:n kanssa hakemaan sparria, Ulla-Mari iloitsee.

Tilaisuudessa kävi selväksi, että Visma kiinnostaa työpaikkana, mutta monelle oli yllätys, miten erilaisia töitä meillä on tarjolla. Visma tarjoaa huikeita uramahdollisuuksia mm. tuotekehityksen, asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin osaajille.

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.