Uutiset

Etätyöt haltuun Visma Solutionsin tuotteilla

2 min luku | 30.9.2020

On ollut erittäin hienoa kuulla uutisia, miten suomalaisyritykset ovat selviytyneet kuluvan vuoden haasteista monia eurooppalaisia kilpailijoitaan paremmin. Suomalaisella sisulla on varmasti oma osuutensa, mutta yritysten digitalisaatioasteella on myös ollut suuri merkitys.

Etätöihin siirtyminen on ollut huomattavasti helpompaa, kun sen mahdollistamat työkalut ovat olleet jo käytössä. Me Visma Solutionsilla olemme tukeneet työntekijöiden etätyöskentelyä jo vuosia ja meillä on kokemusta siitä, mitä se vaatii työkaluilta.

Lue tästä blogista parhaat vinkkimme yleisistä etätyötä helpottavista työkaluista.

Myös meidän tarjoamamme pilvipohjaiset palvelut tukevat vahvasti etätyöskentelyä. Ne voi ottaa käyttöön etänä, niiden käytön voi opiskella etäkoulutuksissa ja ennen kaikkea niiden käyttö onnistuu yhtä hyvin kotona kuin toimistollakin.

Etätyön mahdollistamisen lisäksi ohjelmistomme tuovat yrityksille monia mahdollisuuksia tehostaa ja automatisoida toimintaansa. Niiden tuomista säästöistä puhumattakaan.

Verkkolasku – lakisääteinen ajan ja rahan säästäjä

Yllättävän moni yritys lähettää laskunsa edelleen paperisena, vaikka verkkolaskun tuomat säästöt ja hyödyt ovat olleet jo vuosia tiedossa. Verkkolaskulaki lisäsi sähköisen laskun käyttöä, mutta edelleen moni tuhlaa aikaa ja rahaa paperiseen laskutusprosessiin.

Maventa on yksi käytetyimmistä suomalaisista verkkolaskuoperaattoreista. Lähes 300 000 yritystä käyttää sitä ja se on integroitu jo noin 140 ohjelmistoon, joten sen käyttöönotto on yritykselle riskitöntä.

Maventa tarjoaa kumppaneilleen myös reskontravahti- ja verkkopalkkapalvelun.

Talous tarkemmin haltuun Netvisorilla

Netvisor taloushallinto-ohjelmiston käyttölogiikka perustuu yrittäjän ja tilitoimiston yhteiskäyttöön. Molemmat voivat käyttää sitä yhtä aikaa ja pysyä ajantasalla yrityksen taloustapahtumista. Ohjelmistoa voi käyttää nettiselaimella kaikkialla, missä on nettiyhteys. Lisäksi Netvisor asiakkaille on rakennettu on useita mobiilisovelluksia etäkäytön helpottamiseksi.

Kukin käyttäjä voi hallinnoida Netvisoria käyttöoikeuksiensa sallimissa rajoissa omalta koneeltaan ja nähdä sieltä juuri hänelle olennaiset tiedot. Yrityksen johto ja esimerkiksi tulosyksiköiden päälliköt voivat tarkastella talousraportteja ja ennusteita ajantasaisesti.

Laskuttaja voi tehdä laskut ja laittaa ne järjestelmän kautta tarkastuskiertoon, mikä helpottaa merkittävästi varsinkin useita tarkastajia vaativien laskujen kierrättämistä. Tarkastusten jälkeen laskut voi lähettää samantien tai jättää ne automaation lähetettäväksi.

Kirjanpitäjä hallinnoi kirjanpitoa omalla toimistollaan. Työntekijä kirjaa työtuntinsa kotona tai työmaalla ja palkanlaskija laskee palkat järjestelmässä valmiina olevien tuntikirjausten perusteella.

Lue tästä blogista lisää Netvisorin hyödyistä etätöissä.

Myynnin ja projektien hallintaan kaksi vaihtoehtoa

Toiminnanohjausjärjestelmämme, Severa ja ValueFrame ovat kehitetty pääasiassa asiantuntijatyötä silmällä pitäen ja siten ne sopivat erinomaisesti projektityön etäjohtamiseen.

Severalla ja ValueFramella voit hallita koko asiakaspolkua tajouksesta laskutukseen asti ja yksinkertaistaa monia polun vaiheita. Severassa voi esimerkiksi rakentaa projektisuunnitelman järjestelmään myyntivaiheessa kirjattujen vaiheiden ja työlajien pohjalta.

Resursoinnin avulla projektityöntekijöiden työtaakkaa on helpompi hallita ja työtehtäviä jakaa, kun kaikkien työtehtävät näkee tarvittaessa samassa näkymässä. Työntekijät näkevät sekä omat tehtävänsä että kollegoidensa työn etenemisen projektissa. Projektipäällikkö voi seurata projektin etenemistä, tuntien ja muiden resurssien riittävyyttä ja esimerkiksi kannattavuutta ajantasaisesti.

Lue blogista lisää toiminnanohjausjärjestelmiemme käytöstä ja hyödyistä.

Sähköinen allekirjoitus ja verkkolomakkeet turvaavat sopimusten teon

Sopimusten teko ja kaikkien muidenkin tärkeiden asiakirjojen allekirjoittaminen hankaloitui keväällä, kun henkilökohtaista tapaamista rajoitettiin. Jos haluaa varmistaa allekirjoittajan henkilöllisyyden etänä, on sähköinen, vahvan tunnistautumisen vaativa allekirjoitus siihen ainoa fiksu tapa. Visma Sign ratkaisi monien yritysten, yhteisöjen ja kaupunkien allekirjoitusongelmat viime keväänä ja palvelun käyttö lähti räjähdysmäiseen kasvuun.

Visma Sign on helppokäyttöinen ohjelmisto, johon allekirjoitettava dokumentti ladataan. Sen jälkeen järjestelmästä lähetetään allekirjoituskutsu sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä. Kutsu on perillä sekunneissa ja parhaassa tapauksessa sopimus allekirjoitettu muutamissa minuuteissa.

Visma Signin sähköisen allekirjoituksen ja verkkolomakkeet voi integroida myös osaksi omaa järjestelmäänsä. Esimerkiksi Netvisorissa Visma Signia käytetään tilinpäätöksen allekirjoittamiseen.

Visma Signin verkkolomakkeilla voi hoitaa vaikkapa laina- ja vakuutushakemukset, palveluiden irtisanomiset ja yhteystietojen muutokset vahvalla tunnistautumisella ja tietoturvalla varmistettuna.

Lue lisää sähköisen allekirjoituksen ja verkkolomakkeiden höydyistä tästä blogista.

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.