Uutiset

Visma Solutionsin palvelutarjonta laajenee rahanpesulaissa määriteltyihin asiakkaan tuntemisen palveluihin

2 min luku | 11.10.2022

Visma Solutions Oy on ostanut Clento Oy:n koko osakekannan. Clento tarjoaa alustan rahanpesulain velvoitteiden hoitamiseen.

Kaupan myötä Visma Solutionsin tarjooma laajenee asiakkaan tuntemisen palveluihin (KYC, Know Your Customer). Clenton SaaS (Software as a Service) -palvelu tarjoaa yksinkertaisen tavan selvittää kaikki rahanpesulaissa määritellyt asiakkaan tuntemiseen liittyvät asiat. Laki velvoittaa tiettyjä toimialoja kuten vakuutusyhtiöitä, tilitoimistoja sekä pankki- ja rahoitusalan yrityksiä tunnistamaan asiakkaansa ja heidän kytköksensä.

– Visman kumppaniverkostosta löytyy mm. yli tuhat tilitoimistoa sekä isännöintialan yritystä, joille asiakkaan tuntemisen palvelu on tärkeä osa asiakashankinta- ja ylläpitoprosessia. Jatkossa pystymme Clenton ansiosta tarjoamaan kattavat tunnistamispalvelut kaikille lain piiriin kuuluville yrityksille. Uskomme, että asiakkaan tuntemisesta tulee tulevaisuudessa entistä kriittisempää yhä useammilla toimialoilla”, kertoo Visma Solutions Oy:n toimitusjohtaja Ville Kuusela.

Usko kasvupotentiaaliin on kova

Kauppa tukee Visma Solutionsin strategiaa yritysten liiketoimintakriittisten ohjelmistojen toimittajana. Clenton palvelu tuo turvaa liiketoimintaan ja auttaa täyttämään lakisääteiset veloitteet. Clenton palvelukokonaisuus on markkinoiden kattavin asiakkaan tuntemisen alalla. Rajapinnan kautta palvelu voidaan liittää yrityksen muihin järjestelmiin ja jatkossa palvelu tulee olemaan käytettävissä myös Visman omien järjestelmien kautta.

– Visman tuella pystymme kiihdyttämään Clenton kasvua sekä kehittämään palvelun käytettävyyttä ja palveluvalikoimaa myös ekosysteemiajattelun pohjalta. Palvelun laajentaminen myös muihin pohjoismaihin helpottuu Visman avulla. Odotamme innolla yhteistyötä vismalaisten kanssa“, kertoo Clento Oy:n toimitusjohtaja Matti Leino.

“Pidämme asiakkaan tunnistamisen markkinaa erittäin kiinnostavana ja potentiaalisena. Laki ilmoitusvelvollisuudesta on vielä uusi ja uskomme, että tulevaisuudessa asiakkaan tuntemisesta tulee entistä tärkeämpää kilpailukyvyn kannalta. Yhdessä Clenton asiantuntijoiden kanssa tulemme jalostamaan asiakkaan tuntemisen palveluja lain ja asiakastarpeiden pohjalta ja investoimme vahvasti palvelun kasvuun ja kehittämiseen”, Kuusela jatkaa.

Clenton toiminta jatkuu ennallaan

Clenton perustajajäsenet siirtyvät Visman palvelukseen ja jatkavat työskentelyä palvelun parissa. Clento Oy:n toiminta ja asiakassuhteet säilyvät ennallaan.

Clento Oy perustettiin vuonna 2018 tuottamaan monipuolisia asiakkaan tuntemisratkaisuja. Oululaisyrityksen Saas-palvelussa asiakkaan tuntemisessa hyödynnetään julkisia rekistereitä ja monipuolisia henkilöllisyyden todentamisvaihtoehtoja. Yrityksen perustajilla Matti Leinolla ja Jukka Kojolalla on pitkä kokemus pankki- ja ohjelmistoalalta.

Clenton ensimmäinen tuote valmistui 2019 ja se on kehittynyt palvelemaan rahanpesulain ilmoitusvelvollisten lisäksi muita vastuullisia yrityksiä, joiden tavoitteena on tunnistaa asiakkaidensa omistajat ja liiketoiminnan laatu. Clentoa käytetään aktiivisesti tällä hetkellä Suomessa ja Ruotsissa.

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.