Uutiset

Ari-Pekka Salovaara on Vuoden Nuori Menestyjä

2 min luku | 15.10.2018

Suomen Nuorkauppakamarit ry on palkinnut Visma Solutions Oy:n toimitusjohtaja Ari-Pekka Salovaaran Vuoden Nuori Menestyjä -palkinnolla.

Vuoden Nuori Menestyjä on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n palkitsema, omassa elämässään menestynyt 18–40-vuotias Suomen kansalainen ja uuden sukupolven esikuva. Toimitusjohtajamme Ari-Pekka Salovaara eteni kilpailussa Itä-Suomen aluefinaalin kautta yhdeksi palkituista menestyjistä. Muut palkitut ovat 26-vuotias Sini Pyy, joka edusti Suomea paraolympialaisissa ja 20-vuotias Petteri Timonen, joka on palkittu useissa kansainvälisissä tiedekilpailuissa ja jonka mukaan on nimetty myös asteroidi. Kansallisen kilpailun voittajat etenevät kansainväliseen TOYP – Ten Outstanding Young Persons of the World -kilpailuun.

Lappeenrantalainen Ari-Pekka Salovaara aloitti yritystoiminnan vuonna 2002 opiskelujensa ohessa. Yksi merkittävimmistä menestystarinoista on Severa Oy, jonka Ari-Pekka perusti yhdessä Jari Kärkkäisen kanssa vuonna 2004. Ari-Pekka toimi yrityksen toimitusjohtajana ja yritys kasvoi hämmästyttävällä vauhdilla vuodesta toiseen.

Visma osti Severa Oy:n vuonna 2010 ja nykyään se tunnetaan nimellä Visma Solutions Oy. Ohjelmistoyhtiöllä on 170 000 yritystä asiakkaana, joista puolet on Suomessa ja puolet ulkomailla. Yritys on kasvanut lähes 900% vuosien 2011-2018 aikana. Kasvun lisäksi Ari-Pekka on onnistunut luotsaamaan yhtiöstä erittäin kannattavan, työntekijöitä unohtamatta. Ari-Pekka on haluttu osaajaa ja hän työskentelee useiden yritysten hallituksissa mm. Nordic Business Forum Oy:ssä. Lisäksi hän tekee enkelisijoituksia kasvuyhtiöihin.

Palkintoraati nosti perusteluissaan esiin seuraavia voittoon johtaneita kriteereitä: Ari-Pekka Salovaara on moderni toimitusjohtaja, joka saa ihmisten parhaat puolet esille ja heidän potentiaalin käyttöön. Salovaara on huippuälykäs yksinkertaistamaan ja hakemaan tehokkaita ratkaisuja asiakkaille.

– Tämä on huikea juttu ja se antaa energiaa viedä asioita eteenpäin. Yleisöääniä annettiin yli 50 000 ja ehdokkaina oli mm. olympiaurheilijoita ja menestyneitä yrittäjiä, joten jo pelkkä ehdokkuus oli suuri kunnia. Toivottavasti Sini, Petteri ja minä kykenemme lunastamaan odotukset Suomen edustajina ensi vuoden kansainvälisessä kilpailussa, Ari-Pekka sanoo.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.