Uutiset

Ari-Pekka Salovaara Visman kansainvälisten ohjelmistoyritysten johtoon

2 min luku | 17.9.2019

Visma Solutionsin toimitusjohtaja Ari-Pekka Salovaara on nimitetty ensimmäisenä suomalaisena Visman kansainvälisen divisioona-tason johtoon. Yhteenlaskettuna Salovaaran johtaman liiketoiminnan arvo on 3 miljardia euroa.

Visman uuden Lower SMB -divisioonan muodostavat konsernin nopeimmin kasvavat yritykset. Ari-Pekka Salovaaran vastuulla on kuusi yritystä: Visma Solutions Oy (Suomi), Visma SPCS (Ruotsi), Tripletex (Norja), e-conomic (Tanska), Datalön (Tanska) and Saldeo (Puola). Hän toimii yritysten hallituksen puheenjohtajana ja hänellä on tulosvastuu koko yritysryppäästä.

– Jos Lower SMB -yritysrypästä tarkasteltaisiin yksittäisenä yhtiönä, se olisi Euroopan suurin yritysohjelmistojen SaaS-yhtiö 250 miljoonan toistuvalla liikevaihdolla ja yli puolella miljoonalla asiakkaalla. Tavoitteenani on, että 4 vuoden päästä meillä on 3-4 unicorn-yhtiötä, joissa jokaisessa SaaS-liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa ja yhtiön arvo yli miljardin, Salovaara kertoo.

Unicorn-yhtiöksi kutsutaan miljardin dollarin arvoista yksityistä teknologiayhtiötä. Pohjoismaissa on tällä hetkellä vain kaksi unicorn-yhtiötä ja maailmassakin vain 266 kappaletta.

– Ari-Pekan johtamistaidot sekä pitkä kokemus toimitusjohtajana tekevät hänestä avainpelaajan. Hän on luonut Visma Solutionsiin vahvan johtoryhmän sekä matalahierarkisen, oma-aloitteisen ja tavoitteellisen yrityskulttuurin. Toivomme hänen vievän oppeja ja näkemystä myös muihin Visman yhtiöihin, kertoo Visman Software SMB-divisioonan johtaja Steffen Torp.

Visma Solutionsin uusi toimitusjohtaja pyritään löytämään talon sisältä lähikuukausien aikana.

Lappeenrantalainen Ari-Pekka Salovaara aloitti yritystoiminnan vuonna 2002 opiskelujensa ohessa. Yksi merkittävimmistä menestystarinoista on Severa Oy, jonka Ari-Pekka perusti yhdessä Jari Kärkkäisen kanssa vuonna 2004. Ari-Pekka toimi yrityksen toimitusjohtajana ja yritys kasvoi hämmästyttävällä vauhdilla vuodesta toiseen.

Visma osti Severa Oy:n vuonna 2010 ja nykyään se tunnetaan nimellä Visma Solutions Oy. Ohjelmistoyhtiöllä on 170 000 yritystä asiakkaana, joista puolet on Suomessa ja puolet ulkomailla. Yritys on kasvanut lähes 900% vuosien 2011-2018 aikana. Kasvun lisäksi Ari-Pekka on onnistunut luotsaamaan yhtiöstä erittäin kannattavan, työntekijöitä unohtamatta. Ari-Pekka työskentelee myös useiden yritysten hallituksissa mm. Nordic Business Forum Oy:ssä. Lisäksi hän tekee enkelisijoituksia kasvuyhtiöihin. Ari-Pekka sai Vuoden Nuori Menestyjä -palkinnon vuonna 2018.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.