Meillä työskentelyUratarinat

Visma Solutions 10 v. – Merkityksellinen työnantaja läpi tapahtumarikkaan matkan

2 min luku | 22.12.2022

Tänä vuonna Visma Solutions täyttää 10 vuotta, jonka kunniaksi olemme haastatelleet talon konkareita. Samalla olemme selvittäneet, mistä näitä hyviä tyyppejä oikein tulee ja mikä on Visma Solutionsin menestyksen salaisuus.

Suuresta kasvusta huolimatta Visma Solutionsin toiminnassa vallitsee edelleen pienen yrityksen lämminhenkisyys ja tekemisen meininki. Tarkkaan määritellyt arvot näkyvät konkreettisesti niin sisäisille kuin ulkoisille sidosryhmille.

Mukana Solutionsin alkutaipaleesta asti

Juhlavuosiblogin viimeisessä osassa haastateltavan penkkiin istuvat Visma Solutionsin toimitusjohtaja Ville Kuusela sekä Visma Finlandin SMB-segmentin johtaja Ari-Pekka Salovaara.

Ville on toiminut Visma Solutionsin toimitusjohtajana noin puolitoista vuotta ja ennen nykyistä pestiään hän toimi pitkään yhtiön asiakaspalvelujohtajana. Ari-Pekka on myös aiemmin toiminut pitkään Visma Solutionsin toimitusjohtajana, ja nykyisessä työtehtävässään hän vaikuttaa edelleen Visma Solutionsin toimintaan konsernitasolla.

Mahtava matka parhaassa porukassa. Toivon, ettei matka pääty koskaan.

Ari-Pekka oli mukana perustamassa Severaa, jonka alaisuudessa myös Ville työskenteli pitkään ennen kuin yhtiö myytiin Vismalle vuonna 2010. Visma Solutionsin tarina sai virallisesti alkunsa vuonna 2012, kun Severa ja Netvisor yhdistivät voimansa. Vuosien varrella tuoteperhe on kasvanut yhteensä neljällä tuotteella, joista uusin tulokas on Clento.

Pienen yrityksen tuntu kasvusta huolimatta

Pitkän ja monipuolisen kokemuksen ansiosta Villellä ja Ari-Pekalla on äärimmäisen vahva näkemys siitä, miten pienen yhtiön kasvu isoksi yhtiöksi on vaikuttanut toimintaan. Ison konsernin omistukseen siirtymisen voisi luulla lisäävän liiketoiminnan monimutkaisuutta, mutta Visma Solutionsin tapauksessa näin ei ole käynyt. Visma Solutions kykenee edelleen toimimaan ketterästi, sillä suuri kansainvälinen omistaja näkyy enemmänkin taustalla luoden turvaa ja varmuutta liiketoimintaan.

Vaikka tämän matkan aikana on tullut tehtyä kaikkea mahdollista, niin on ollut tärkeää myöntää itselleen ettei yhtiön kasvaessa voi handlata enää kaikkea ja tietyt tehtävät on aika luovuttaa eteenpäin paremmin osaaville.

Tuoteportfolion laajentuminen ja työntekijöiden määrän kasvaminen lähes 400 työntekijään eivät ole kuitenkaan muuttaneet Visma Solutionsin tekemisen meininkiä. Matkan varrella yhtiöön on onnistuttu löytämään uusia osaajia, jotka sopivat täydellisesti työyhteisöön. He ovat mahdollistaneet tekemisen ja kulttuurin pysymisen samanlaisena. “Pitkälle on päästy sillä, että olemme aitoja, vilpittömiä ja omia itsejämme”.

Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, miten monipuolisesti olen saanut olla mukana kasvattamassa Visma Solutionsia. Minuun on luotettu ja minulle on annettu mahdollisuus toimia myös oman pelikentän ulkopuolella, johon olen nimenomaan halunnut pyrkiä.

Visma Solutionsilla välitetään niin asiakkaista kuin henkilöstöstä. “Eteenpäin menevä yhtiö positiivisella vireellä” tiivistää hyvin yhtiön toimintatavan. Vaikka työhön suhtaudutaan suurella intohimolla, samalla muistetaan nauttia elämästä eikä työhön suhtauduta liian vakavasti. Asiakkaista välittäminen on näkynyt konkreettisesti koko matkan ajan, sillä asiakastyytyväisyyttä on mitattu systemaattisesti koko 10 vuoden ajan.

Arvojen konkreettinen näkyminen niin sisäisille kuin ulkoisille sidosryhmille

Visma Solutionsin toiminta pohjautuu neljään arvoon: yrittäjähenkisyys (entrepreneurial), vastuullisuus (responsible), sitoutuneisuus (dedicated) ja inklusiivisuus (inclusive).

Meillä tehdään hommia tosissaan ja täysillä, mutta samaan aikaan pilke silmäkulmassa eikä unohdeta elämästä nauttimista.

Yrittäjähenkisyys näkyy Visma Solutionsin toiminnassa muun muassa siten, että tekeminen ei ole korporaatiomaista, vaan kokeiluun kannustava ilmapiiri on vahvasti läsnä. Uskallamme yrittää ja kokeilla, emmekä pelkää epäonnistumisia, sillä niistä opimme paremmiksi. “Meillä luotetaan siihen, että ihminen on älykäs, fiksu ja hyvillä aikomuksilla varustettu yksilö, joka pyrkii tekemään asiat aina hyvin.”

Vastuullisuus on ollut vahvasti läsnä Visma Solutionsin matkan alusta asti. Tämä laajasti tulkittava arvo otetaan huomioon niin työntekijöiden, yhteiskunnan kuin ympäristön tasolla. Lappeenrantalaislähtöinen yhtiö on ollut alkuaikoinaan merkittävä toimija pienen kaupungin kansainvälisten osaajien palkkaamisessa. Nykyäänkin henkilöstössä näkyy vahvasti eri etnisten taustojen kirjo. Visma Solutionsilla on iso vastuu käsitellä asiakasyritystensä sensitiivistä dataa vastuullisesti, ja asiakkaan luottamus tuleekin ansaita joka päivä. Visma Solutions auttaa pilvipalveluillaan yrityksiä luomaan kestävää kasvua ja poistamaan liiketoiminnan monimutkaisuutta, mikä edesauttaa säästämään luontoa muun muassa paperin käytön ja matkustamisen vähentämisen muodossa.

Sitoutuneisuus näkyy Visma Solutionsin toiminnassa siten, että yhtiö on sitoutunut yhteiskuntaan, asiakkaisiinsa ja työntekijöihinsä, ja se pyrkii jatkuvasti parantamaan ympäristöä, jossa kaikki näistä tahoista toimivat. “Asioiden eteen tehdään pitkäjänteisesti työtä eli ei pyritä tekemään mitään pikavoittoja”. Pitkäjänteisen kasvutarinan tärkeässä roolissa on se, että varmistetaan myös ihmisten pysyvän matkassa mukana, luoden työntekijöille ja asiakkaille turvaa huomiselle.

Inklusiivisuus ohjaa Visma Solutionsin toimintaa laaja-alaisesti hyvät tavat ja arvot edellä. “Maailma on monimuotoinen ja välillä monimutkainen. Edustamalla monimuotoisuutta, pystymme toimittamaan parhaiten meidän asiakkaille palveluita, sillä hekin ovat niin erilaisia”. Solutionsilla inklusiivisuus ei siis rajaudu henkilön sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai ulkoisiin ominaisuuksiin, vaan tämä näkyy koko ajattelun tasolla.

Olemme kaikki arvokkaita ja kelpaamme sellaisina kuin olemme. Meillä ei ole mitään formaattia sille, millainen ihmisen pitäisi olla eli meidän ei tarvitse olla mitään muuta kuin omia itsejämme.

Villen ja Ari-Pekan mukaan työn merkityksellisyyttä tukee muun muassa se, että pystyy näkemään asiakkaiden menestymisen ja sen, miten Visma Solutionsin tuotteilla voidaan auttaa koko yhteiskuntaa olemaan parempi ja tehokkaampi. Viime vuosien vaikeudet ja niiden keskellä asiakkaiden auttaminen ovat korostaneet entisestään työn merkityksellisyyttä. “Vaikeat ajat ovat vain alleviivanneet sitä, miten hienosta yhtiöstä ja porukasta onkaan kyse”. Tärkeällä asialla oleminen antaa siis syyn nousta joka aamu sängystä ylös.

Olemme yhdessä rakentaneet jotain todella merkittävää, jolla on vaikutettu positiivisesti suomalaisten kykyyn tehdä liiketoimintaa tehokkaammin.

Katseet kohti kirkasta tulevaisuutta

Visma Solutionsin saavutusten lista 10 vuoden ajalta on pitkä ja se pitää sisällää muun muassa Great Place to Work -kilpailun voitot, Vastuullinen kesäduuni -kilpailun voiton sekä Vuoden asiakaspalvelu -kilpailu voiton. Hienoin saavutus on kuitenkin ennen kaikkea se, että Visma Solutions on “yhdessä joukkueena” ollut luomassa jotain semmoista, missä ihmisillä on hyvä olla töissä.

Visma Solutionsin tuotteilla on edelleen kasvumahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja kasvua tullaan hakemaan ainoastaan oikeilla keinoilla eli pitkän aikavälin optimoinnilla.

Visma Solutions on hieno yhtiö, jolla on vielä paljon kaikkea edessä!

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.