Uutiset

Asiantuntijayritykset panostaneet merkittävästi digiin

2 min luku | 11.6.2019

Tuoreen digibarometrin mukaan suomalaiset asiantuntijayritykset ovat panostaneet digitalisaatioon ja erityisesti massadatan analysointiin merkittävästi parin viime vuoden aikana. Toimialoittaisessa vertailussa asiantuntijayritykset sijoittuivat kansainvälisen vertailun ykkössijalle. Vielä vuoden 2016 vertailussa asiantuntijayrityksistä vain 13 prosenttia ilmoitti hyödyntävänsä massadataa. Vuoden 2018 tutkimuksessa luku oli noussut peräti 31 prosenttiin.

Suomalaisyrityksistä eniten massadataa edelleen hyödyntävät ICT-ala ja informaatio- ja viestintäpalvelut. Näillä aloilla 42 prosenttia yrityksistä hyödyntää massadataa toiminnassaan. Massadatan analyysilla tarkoitetaan tekniikoiden, teknologian ja ohjelmatyökalujen käyttöä suurien tietomassojen analysointiin.

Suomi edelleen vertailun kärkimaita

Kokonaisuudessaan Suomi sijoittuu vuosittaisen digibarometrin vertailussa kolmannelle sijalle. 22 maan vertailussa Suomi on koko barometrin julkaisuajan, vuodesta 2014 lähtien sijoittunut joka vuosi kolmen kärkeen. Tällä kertaa ykkössijalle nousi Yhdysvallat ja toisena on Tanska. Barometrissa selvitetään sekä julkishallinnon, kansalaisten, että yritysten digitaalisuuden hyödyntämistä. Sektoreittain tarkasteltuna Suomi on toinen julkisen sektorin, kolmas kansalaisten ja neljäs yritysten vertailussa.

Digibarometrin julkaisusta vastaavat Suomessa Business Finland, Liikenne- ja viestintäministeriö, Teknologiateollisuus ry, Ohjelmisto- ja e-business ry ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK. Tutkimuksen on toteuttanut Etlatieto Oy.

Digibarometri 2019: Digi tulee, mutta riittävätkö resurssit? -raportti ja siihen liittyvä materiaali löytyvät osoitteesta: www.digibarometri.fi

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.