Summer Trainee

Life in Solutions 2019 – Mentorointia, uusia ideoita ja tiimivoimaa = Onnistunut kesä Vismalla

2 min luku | 26.8.2019

Tänäkin kesänä Visma Solutionsille palkattiin useita osaavia nuoria Summer Trainee – ohjelmaan. Yhteensä harjoittelijoita on 14 neljässä eri tiimissä; markkinoinnissatuotekehityksessäasiakaspalvelussa sekä myynnissä. Blogisarjan viimeisessä osassa rekrytointivastaava Inka Lampinen, asiakaspalvelun trainee Sara Sepponen sekä harjoittelijoiden mentorit Eveliina Vartiainen ja Tuuli Korpijaakko kertovat kokemuksistaan sekä pohtivat, miten kesä on kokonaisuudessaan mennyt.

“Uudet ideat ja haastaminen ovat aina tervetulleita”

Kesän aikana on ehtinyt tapahtua paljon – jokainen trainee on päässyt neljän kuukauden pikakurssille oman tiiminsä sekä yrityksen toiminnasta, ja oppinut huiman määrän uusia taitoja.

– On ollut hienoa todistaa traineeden kasvumatkaa. Kun lopussa listasimme asioita, joita trainee kesän aikana teki, hämmästyin ihan itsekin siitä kuinka hyvän läpileikkauksen neljässä kuukaudessa voi digimarkkinoinnista saada, kuvailee Eveliina.

Kaikki traineet ovat kuvailleet toimiston yhteishenkeä loistavaksi. Täällä jokaisen mielipide on yhtä arvokas, ja harjoittelijat ovat alusta asti olleet osa tiimiä. Kun hierarkia on matala, on helppo tuoda omat ajatuksensa esille.

– Traineeden rohkeat kysymykset ja kyseenalaistukset ovat mahtavia. Silloin tulee itsekin pohdittua ja perusteltua tarkemmin, miksi tietyt asiat tehdään tietyillä tavoilla. Uudet ideat ja haastaminen ovat aina tervetulleita, kertoo Eveliina.

“Heti ensimmäisellä työviikolla meiltä kysyttiin mielipiteitä ja niitä kuunneltiin”

Kesän alussa listattiin vastuullisen kesätyön periaatteita ja niiden toteutumista Visma Solutionsilla. Hakijakokemuksesta ja kattavasta perehdytyksestä lähtien vastuullisuus on näkynyt tasapuolisuudessa työpaikalla sekä mielekkäissä työtehtävissä – jokainen meistä on päässyt tekemään työtä, jolla on tarkoitus.

– Jos jonkun periaatteista nostaisin jalustalle, se olisi ”oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus”. Tämän arvon täyttämistä kuvastaa hyvin se, että heti ensimmäisellä työviikolla Trainee Kickstart -tapahtumassa meiltä kysyttiin mielipiteitä sekä kehitysideoita yrityksen tuotteisiin, ja niitä oikeasti kuunneltiin. Ei ole ollut hetkeäkään sellainen olo, että olisi jotenkin alempiarvoinen trainee-tittelin takia, kuvailee Sara.

Kesään on myös kuulunut paljon yhteisiä kokemuksia, viimeisimpänä Summer Trainee – ohjelman päätöstapahtuma. Siellä jokainen trainee pääsi jakamaan yhden kesän projekteistaan muiden kanssa, ja iltaa jatkettiin rapujuhlien merkeissä.

– On ollut upeaa päästä mukaan kaikkiin tapahtumiin, Trainee-tapahtumista firman kesäjuhliin ja Campus Workspace – tilan avajaisiin. Tähän porukkaan on ollut helppo päästä mukaan, ja tapahtumat ovat tehneet tästä todella hauskan kesän, täydentää Sara.

“Näen yrityksemme hyvänä paikkana kehittyä ja rakentaa omaa polkua”

Yksi tärkeimmistä asioista onnistuneen kesän takana ovat mentorit ja ohjaajat, jotka ovat neuvoneet harjoittelijoita eteenpäin jokaisessa käänteessä. Kun jokaisella on nimetty mentori, on kynnys kysyä apua huomattavasti matalampi.

– On ollut todella antoisaa sparrata omaa traineeta ja jakaa erilaisia tuntemuksia, kun oli itse pari vuotta sitten samassa asemassa. Olen pyrkinyt erityisesti tukemaan siinä, että trainee pääsee heti mukaan toimintaan ja jakanut käytännön vinkkejä. Urallaan pidemmällä olevat työntekijät ohjaavat sitten enemmän ammatillisissa jutuissa. On mahtavaa kun voi reflektoida omia kokemuksiaan, ja siitä on jollekin hyötyä, kuvailee Tuuli.

Tuuli on itse aloittanut Visma Solutionsilla Summer Trainee – ohjelman kautta kesällä 2017, ja jatkanut työskentelyä opintojen ohella. Valmistuttuaan kauppatieteiden maisteriksi syksyllä 2019 hän on jatkanut töitä täysipäiväisesti ja päässyt oppimaan uutta sekä kasvamaan ammattilaisena.

– Koen, että meillä jokaista työntekijää tuetaan uralla eteenpäin. Olen päässyt vaikuttamaan omiin työtehtäviini ja ottamaan vastuulleni uusia asioita sitä mukaa, kun olen ollut siihen valmis. Näen yrityksemme hyvänä paikkana kehittyä ja rakentaa omaa polkua, kertoo Tuuli.

Mahtavan yhteishengen, mielekkäiden työtehtävien ja hyvien kehitysmahdollisuuksien lisäksi myös toiminnan vastuullisuus tuo merkityksellisyyttä työpäiviin.

– Vastuullisuus näkyy täällä kaikessa, onhan liiketoiminnan ytimessä konkreettisesti tavoitteena auttaa suomalaisia yrityksiä ja viedä heidän liiketoimintaansa eteenpäin. Urapolkuja voi olla monia, mutta täällä tehdään tietotyötä, joka tuo yrityksille aineetonta arvoa. Olen erityisen iloinen ja ylpeä siitä, että meidän avullamme yhä useampi yritys voi siirtyä paperittomaan toimistoon ja toimia ajasta ja paikasta riippumatta, kertoo Tuuli.

Trainee Iida & mentori Tuuli

“Työpaikkoja voidaan luoda myös sen mukaan, millaisia taitoja hakijoilla on”

Tänä vuonna harjoittelijoita on palkattu yhteensä 20. Summer Trainee – ohjelmassa aloittivat 14 harjoittelijaa, ja tämän lisäksi 6 harjoittelijaa aloittivat töiden teon jo alkuvuodesta – osaaville nuorille on siis meillä kysyntää. Vaikka tämän kesän ohjelma on vasta lopuillaan, voi katse olla jo hieman tulevaisuudessa.

– Rekrytoimme harjoittelijoita varmasti myös ensi vuonna – ensimmäiset paikat aukeavat hakuun luultavasti jo heti tammikuun alussa. Meitä kannattaa siis seurata esimerkiksi somessa, jotta saa heti tietää uusista paikoista, kertoo Inka.

Jos Visma Solutions ja Summer Trainee – ohjelma vaikuttavat juuri oikealta ratkaisulta sinulle, tärkeintä on olla itse aktiivinen. Oma kiinnostus yritystä kohtaan kannattaa ehdottomasti tuoda esille, vaikka täysin omalta kuulostavaa tehtävää ei löytyisikään. Jos koet, että sinulla olisi jotain annettavaa, hakemuksen voi lähettää avoimista paikoista riippumatta ja tuoda osaamistaan ja intoaan esille.

– Meidän yritys kasvaa tällä hetkellä niin paljon, että tarpeet ja tilanteet voivat muuttua todella nopeasti. Työpaikkoja voidaan myös luoda sen mukaan, millaisia taitoja hakijoilla on, jatkaa Inka.

Neljä kuukautta on mennyt ohi hujauksessa omien projektien ja uusien asioiden parissa, ja olemme kaikki kehittyneet huimasti. Kiitos tästä kuuluu paitsi ohjaajille ja mentoreille, myös koko firman henkilöstölle, joka on ottanut meidät omakseen.

Kesän 2019 harjoittelijoista kertovaa blogisarjaa koordinoi markkinoinnin kesätrainee, Iida Koskinen.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.