Uutiset

Ville Kuuselasta Visma Solutionsin uusi toimitusjohtaja – kasvu jatkuu yhdessä asiakkaiden kanssa

2 min luku | 9.6.2021

Visma Solutions Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Voimakkaasti viime vuosina kasvaneen yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ville Kuusela. Hän siirtyy tehtävään yhtiön asiakaspalvelujohtajan paikalta.

Vuodesta 2019 lähtien toimitusjohtajana työskennellyt Jussi Pekkala siirtyy Visman SMB-segmentin johtoryhmän jäseneksi ja toimii jatkossa Visma Solutionsin ja 5-10 muun pk-yritysten ohjelmistoihin keskittyvän yhtiön hallituksen puheenjohtajana kansainvälisesti.

Visma Solutionsin hallituksen puheenjohtaja Ari-Pekka Salovaara kertoo, että uuden toimitusjohtajan etsintä rajoitettiin yhtiön johtoryhmään. Johtoryhmän jäsenissä tiedettiin olevan useita hyviä ehdokkaita, sillä kaikki oli testattu kaksi vuotta sitten Pekkalan valinnan yhteydessä ja neljä heistä on toiminut aiemminkin toimitusjohtajan tehtävissä.

Uuden toimitusjohtajan valinnassa painottui vahvasti halu jatkaa yhtiön kasvu-uraa asiakaslähtöisesti, henkilöstön hyvinvointia unohtamatta.

Johtoryhmän ja henkilöstön tuki takana

Merkittävin vaikuttaja Kuuselan valintaan oli johtoryhmän tuki. Johtoryhmäläisten haastatteluissa tuli Salovaaran mukaan esiin selkeä tuki Kuuselalle. Kuuselan kädenjälki yhtiön asiakaspalvelujohtajana painoi myös vaakakupissa. Hän on viime vuosina panostanut merkittävästi asiakaspalvelun laatuun ja samalla pystynyt nostamaan henkilöstön tyytyväisyyden todella korkeaksi. Tuoreimman kyselyn mukaan asiakaspalvelussa työskentelevien eNPS-tulos oli 79.

– Lisäksi Villestä löytyy hyvin vahvana kaksi, mielestäni tärkeintä hyvän toimitusjohtajan ominaisuutta. Hänellä on kovat tavoitteet ja kyky saada ihmiset mukaan tavoittelemaan jotain suurempaa, kuvailee Ari-Pekka Salovaara.

Kuuselalla on pitkä kokemus SaaS-toimialalta. Hän on toiminut mm. myyjänä ja operatiivisena johtajana Severalla ennen kuin Visma osti Severan. Visma Solutionsilla hän on työskennellyt pitkään asiakaspalvelujohtajana. Hän on ollut myös Visma Solutionsin johtoryhmän jäsen jo vuosia, joten hänellä on kattava näkemys yhtiön toiminnasta.

Ville Kuuselalla on voimakas halu kehittyä sekä saada asioita aikaan. Luottamuksella ja yhteistyöllä on hänelle johtajana suuri merkitys. Hänellä on selkeä valmentava ote, joka juontaa juurensa kilpaurheilutaustasta ja pitkästä valmennuskokemuksesta sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on pelannut ja valmentanut salibandyä SM-tasolla ja valmentaa tälläkin hetkellä mm. Italian maajoukkuetta.

Visma Solutions menestyy yhdessä asiakkaiden kanssa

Kuusela ottaa Visma Solutionsin toimitusjohtajan tehtävät vastaan ylpeänä.

– Olen erittäin ylpeä saadessani olla tässä roolissa yrityksessä, jossa olen ollut pitkään ja joka tuntuu perheeltä. Uudessa roolissa toimin nöyrin mielin ja pyrin oppimaan joka päivä uutta. Haluan kehittää meille entistä hienompaa kasvutarinaa yhteistyössä kovien ammattilaisten kanssa. Haaste tuntuu hienolta ja äärimmäisen innostavalta, Kuusela kertoo.

Visma Solutions vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan positiivisesti lukuisin tavoin. Yhtiön tavoite on parantaa yrittäjien ja työntekijöiden arkea tarjoamalla työkaluja menestyksekkään liiketoiminnan hoitamiseen. Asiakkaat ovat aina olleet Visma Solutionsille toiminnan keskiössä. Kuuselalle asiakkaista huolehtiminen on sydämen asia.

– Me menestymme yhdessä asiakkaidemme kanssa, hän luonnehtii.

Covid-19 aikana Visma Solutionsin tuotteet ovat auttaneet asiakkaita pysymään kasvu-uralla ja se on näkynyt myös yhtiön sisällä. Asiakastyytyväisyys on parantunut ja yhtiö on kasvanut kaikilla mittareilla.

– Mielestäni se kertoo siitä, että pystymme tuottamaan myös vaikeina aikoina asiakkaillemme arvoa, joka auttaa heitä kohti parempaa huomista, Kuusela sanoo.

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.