Uutiset

Visma jälleen yksi Suomen parhaista työpaikoista

2 min luku | 14.2.2020

Visma on sijoittunut Suomen parhaat työpaikat 2020 -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa 2. sijalle. Sijoitus parani viime vuodesta yhdellä. Suuryritysten kategoriassa parhaaksi nousi Mandatum Life ja Visman jälkeen kolmantena on tänä vuonna edellisvuoden ykkönen, Musti ja Mirri.

Visma-yhtiöt osallistuivat yhdessä nyt toista kertaa Suomen parhaat työpaikat -tutkimukseen. Tänä vuonna tutkimukseen osallistui 10 Visma-yhtiötä eli yli 1000 vismalaista. Visma Solutionsille tämä oli jo yhdeksäs kerta, kun yhtiö oli mukana tutkimuksessa ja palkittiin yhtenä Suomen parhaista työpaikoista.

Kuten edellisessäkin tutkimuksessa, tasa-arvoisuus nousi yhdeksi Visma-yhtiöiden suurimmista vahvuuksista. Henkilöstö kokee, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti muun muassa iästä, sukupuolesta ja syntyperästä riippumatta.

– Tasa-arvosta ja diversiteetistä huolehtiminen ovat korkealla Visman johdon prioriteeteissä. On tärkeää nähdä näiden myös toteutuvan henkilöstön arjessa eikä jäävän vain puheen tasolle. Tasa-arvoisuus pitää juurruttaa toimintakulttuuriin, sillä sen toteutuminen ei ole itsestäänselvyys. Kyse on arjen teoista, ei pelkistä juhlapuheista”, kertoo Visma Passeli Oy:n toimitusjohtaja Terhi Karasjärvi.

Visma Solutionsille viime vuosi oli vahvan kasvun vuosi. Taloon tuli vuoden aikana noin 80 uutta työntekijää. Lähes 250 työntekijän yhteisössä on kuitenkin pystytty säilyttämään avoin startup-henki, joka saa työntekijät viihtymään.

– Kasvumme keskellä olemme pystyneet säilyttämään yhteishengen ja kulttuurin sellaisena, jonka poikkeuksellisuus huomataan ensimmäisinä työpäivinä ja jota kiitetään vielä vuosien jälkeenkin. Tulosten mukaan työntekijämme arvostavat aitoa, ihmisestä välittämisen kulttuuria sekä pitkäjänteistä työtämme rakentaa heille parhaat mahdolliset puitteet onnistua, sanoo Visma Solutionsin henkilöstöjohtaja Jenni Toropainen.

Suomen parhaat työpaikat -tutkimus järjestettiin nyt 16:tta kertaa. Tutkimus perustuu kansainvälisen Great Place to Work® -organisaation yli 30 vuoden tutkimustyöhön hyvän yrityskulttuurin mittaamisesta sekä johtamisen ja hyvän työpaikan kehittämisestä. Tuloksia laskettaessa henkilöstökyselyn painoarvo on kaksi kolmasosaa ja yrityksen johtamiskäytänteitä ja toimintatapoja selvittävän kyselyn yksi kolmasosa kokonaispisteistä.

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.