Visman Harri Koposesta LUT-yliopiston Professor of Practice
Yhteiskuntasuhdevastaavamme Harri Koponen on nimetty LUT-yliopiston Professor of Practiceksi 1.10.2018 alkaen. Tuotantotalouteen painottuvassa osa-aikaisessa tehtävässään Koponen luo yliopiston ja yritysten välille suhteita. Digitalisaation asiantuntijana hän myös edistää siihen liittyvää tutkimusta ja koulutusta.
Koponen on urallaan kehittänyt tieto- ja viestintätekniikan mahdollistamia liiketoimintoja Suomessa ja ulkomailla sekä toiminut julkisyksityisen digitalisaation puolestapuhujana. Vismalla Koponen on aiemmin kehittänyt Visma Sign -sähköisen allekirjoituspalvelun ekosysteemiä ja laajentanut palvelun muihin Pohjoismaihin. Professor of Practice -tehtävän ohessa hän jatkaa nykyisessä tehtävässään yhteiskuntasuhdevastaavana.
Yhteiskunnallisella tasolla Koponen peräänkuuluttaa nopeaa osaamisen uusiutumista. Sen onnistumisessa koulutus ja elinikäinen oppiminen ovat merkittävässä asemassa, sillä Suomen vauraus syntyy korkean teknologian osaamisella ja sen mahdollistamalla liiketoiminnalla.
– Visman vahva rooli koko pohjoisen Euroopan digitransformaatiossa ilmentää korkean osaamisen merkitystä yhteiskunnassa. LUT on yrityksiä syvästi ymmärtävä tiedeyliopisto. Tavoitteet osaamisen jatkuvassa kasvattamisessa ja lopulta menestymisessä globaalikilpailussa ovat täysin yhteiset, vaikka keinot ovatkin erilaisia. Uskon vahvasti uusien yhteyksien, uusien yhteistyömuotojen ruokkivan menestystä kaikille osallisille, Koponen summaa.
– Yliopiston tavoitteena on vahvistaa innovointia ja vaikuttavuutta elinkeinoelämään. Tässä Harri Koposen tuoma akateemisen maailman ulkopuolinen osaaminen on hyvin tärkeässä asemassa, LUTin rehtori Juha-Matti Saksa sanoo.
– Koposella on vahvat näytöt digitalisaation hyödyntämisestä liiketoiminnassa sekä laajat verkostot elinkeinoelämässä. Olemme äärimmäisen iloisia saadessamme kovan luokan asiantuntijan joukkoomme, tuotantotalouden osastonjohtaja Janne Huiskonen jatkaa.
Koposen tavoitteena on saada yritysten ja LUTin asiantuntijoiden välille konkreettisia yhteistyön muotoja.
– Koko yliopistoyhteisön osaaminen tulee tuoda ymmärrettävästi ja helposti yritysten käyttöön. Uskon myös, että itäisellä kasvukäytävällä, Lahti-Kouvola-Lappeenranta-Venäjä-väylällä, on paljon mahdollisuuksia ja kansallisesti koko ajan kasvava merkitys.