Uratarinat

Laurin uramuutos jääkiekkoilijasta taloushallinnon sovellus­asiantuntijoiden tiiminvetäjäksi

2 min luku | 6.10.2022

Netvisorin asiakaspalvelussa tiiminvetäjänä työskentelevä Lauri Piironen aloitti Visma Solutionsilla työskentelyn neljä vuotta sitten asiakaspalvelun traineena eli harjoittelijana. Ura on kehittynyt vauhdilla, mutta sitä ennen Laurin täytyi etsiä uusi suunta kilpaurheilijan uran päätyttyä nuorena.

Urasiirtymä 20-vuotiaana jääkiekkoilijan uran päätyttyä

Lauri Piironen voi olla Saipan kannattajille tuttu nimi muutaman vuoden takaa. Vasen laitahyökkääjä pelasi seuran A-nuorissa, mutta Lauri pääsi kokeilemaan myös SM-Liigan jäitä. Valitettavasti noususuuntainen kilpaurheilijan ura päättyi ennenaikaisesti terveydellisistä syistä.

“Minulla oli pari haastavampaa loukkaantumisten täyttämää kautta, joiden seurauksena päätin lopettaa urani jääkiekkoilijana ollessani vasta 20-vuotias. Olin tilanteessa, jossa minun täytyi miettiä uusiksi, että mitä tekisin tulevaisuudessa”, Lauri muistelee.

Jääkiekolle elämänsä omistanut Lauri kiinnostui kauppatieteiden opiskelusta. Aluksi hän kävi kursseja avoimessa yliopistossa, josta polkuopintojen kautta hän pääsi LUT:n kauppatieteiden koulutusohjelmaan.

“Aloittaessani opiskelut mietin tarvitsevani jotain työtä opintojen ohelle, jotta voin elättää itseni”, Lauri kertoo.

Lue myös: Työn ja kilpaurheilun yhdistäminen Visma Solutionsilla

Opintojen ohella harjoittelijasta esihenkilöksi

Neljä vuotta sitten Lauri haki Netvisorin asiakaspalveluun Applications Specialist Traineeksi.

“Näin somessa rekryilmoituksen, jossa Visma Solutions haki Netvisorin asiakaspalveluun harjoittelijaa. En aluksi reagoinut ilmoitukseen, mutta sen tullessa uudelleen vastaan, päätin soittaa ja kysyä työstä lisää”, Lauri muistelee.

Lauri tiedusteli silloiselta esihenkilöltä työnkuvasta ja mahdollisuudesta työskennellä opintojen ohella. Työ ja opiskelu samanaikaisesti osoittautui mahdolliseksi, joten Lauri haki tehtävää ja tuli valituksi siihen.

“Aloittaessani neljä vuotta sitten Netvisorin asiakaspalvelussa meitä tilitoimistoasiakkaita palvelevia asiantuntijoita oli vain kolme. Nykyään tilitoimistoja palvelee 13 asiantuntijaa”, Lauri kertoo.

Netvisorin asiakaspalvelu on jaettu kolmeen asiantuntijatiimiin; yritysasiakkaat, tilitoimistot ja palkanlaskennan asiantuntijat. Asiakaspalvelutiimin kasvaessa 35 asiantuntijaan Laurin ura Visma Solutionsilla on ehtinyt kehittyä harjoittelijasta esihenkilöksi. Hän aloitti harjoittelijana samassa tiimissä, jossa hän nyt toimii tiiminvetäjänä. Laurin titteli vaihtui vuoden työssäolon jälkeen traineesta junioriksi, ja ennen tiiminvetäjäksi tulemistaan hän oli jo spesialisti.

“Työskentelen nykyään Netvisorin asiakaspalvelun esihenkilönä yhdessä kollegani Teija Marttilan kanssa. Vastaan tilitoimistoasiakkaiden ja palkanlaskennan asiantuntijoiden tiimeistä, Teija vastaa yritysasiakkaiden asiantuntijatiimistä”, Lauri kertoo.

“Osallistuin meidän sisäiseen Leadership-koulutusohjelmaan, johon kuului puolen vuoden harjoittelu tiiminvetäjän tehtävissä. Puolitoista vuotta sitten avautui tämä tiiminvetäjän paikka. Hain tehtävää ja tulin valituksi”, Lauri kertoo taustaa urakehityksestään.

Lue myös: Learning & development at Visma Solutions

Antakaa tiiminne loistaa, niin se saa keskinkertaisenkin esihenkilön näyttämään hyvältä työssään.

Hyvä esihenkilö antaa tiimiläistensä loistaa ja menestyä

Vaatimattoman oloinen Lauri ei ylpeile saavutuksillaan, mutta nimeää tavoiteajassa valmistumisensa kauppatieteiden maisteriksi yhdeksi parhaista onnistumisistaan.

“Valmistuin heinäkuussa 2022, joka oli tavoiteaikani. Pystyin yhdistämään työn ja opiskelun niin että kaikki oli hallinnassani. Onnistuakseni minun täytyi olla hyvin kurinalainen”, Lauri täsmentää.

Laurista parasta hänen työssään esihenkilönä on tiimiläistensä menestys.

“Se on parasta, kun tiimiläiset ottavat välillä vähän isompia ja välillä vähän pienempiä askelia kohti suuria tavoitteita ja unelmiaan. Sitä on kiva seurata, sillä silloin koen itsekin onnistumista työssäni”, Lauri hymyilee.

“Olen oppinut, että kun antaa asiantuntijoiden loistaa ja menestyä, se saa esihenkilönkin näyttämään hyvältä. Vaikka todellisuudessa tiimi kaiken työn menestyksen eteen on tehnyt. Siihen haluan kannustaa kaikkia tiiminvetäjiä. Antakaa tiiminne loistaa, niin se saa keskinkertaisenkin esihenkilön näyttämään hyvältä työssään”, Lauri naurahtaa.

Olemme vähän erilainen työpaikka verrattuna tavanomaisesti totuttuun. Pitkään täällä työskennellessä saattaa ajautua omaan kuplaan. Arjessa saattaa unohtua, miten hyvin meillä asiat ovatkaan.

Poistumalla omilta mukavuusalueiltaan oppii ja löytää uutta

Lauri kokee Visma Solutionsilla vastuun ja vapauden työskentelyssä mielekkäänä. Mahdollisuuksia urakehitykselle on runsaasti, mutta ne tulee itse löytää ja niitä kohti pyrkiä. Esihenkilö tukee jokaista menestymään ja saavuttamaan unelmiaan.

“Meillä ihmiset saavat vastuuta ja vapauksia toteuttaa työtään. Paljon on yksilöstä itsestäänkin kiinni, miten aktiivisesti on mukana uusissa asioissa ja ottaa vastaan uusia haasteita sekä uskaltaa poistua omalta mukavuusalueeltaan. Kun yrittää tehdä asiat niin hyvin kuin osaa ja pystyy, se usein avaa uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Mahdollisuuksia on paljon, mutta ne on etsittävä. Kukaan ei tule sanomaan, että Lauri, tuossa sinulle uusi rooli, ole hyvä”, Lauri kertoo.

Laurista hänen hienoimmat kokemukset ovat syntyneet, kun hän on hypännyt ulos omalta mukavuusalueeltaan. Sairaustapauksissa sijaistaminen tuotejohtoryhmässä ja tilitoimistojen tapahtumissa mukana olo ovat olleet mieleenpainuvia. Tällä hetkellä hän haluaa oppia entistä paremmaksi esihenkilöksi vastuineen ja velvollisuuksineen. Tulevaisuuden kiinnostuksen kohteistaan Lauri mainitsee, että bisnespuoli houkuttelee häntä.

“Pyrin oppimaan uutta jatkuvasti ja kerryttämään tietopohjaani. Kukaan ei tule koskaan täysin valmiiksi ja kaiken osaavaksi, mutta maltilla yksi asia kerrallaan. Ei minulla kiire ole”, Lauri toteaa.

Lauri lisää vielä, että Visma Solutions on hyvä paikka työskennellä ja täällä tehdään asioita oikein. Visma Solutions on monilla erilaisilla mittareilla yksi Visma-konsernin menestyneimpiä yhtiöitä.

“Olemme vähän erilainen työpaikka verrattuna tavanomaisesti totuttuun. Pitkään täällä työskennellessä saattaa ajautua omaan kuplaan. Arjessa saattaa unohtua, miten hyvin meillä asiat ovatkaan”, Lauri pohtii.

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen työskentelee Visma Solutionsin sisältömarkkinoinnissa. Minna arvostaa hyödyllisiä ja informatiivisia tekstisisältöjä. Siksi hän päätyi sisällöntuottajaksi jo vuonna 2004, jotta tiedonnälkäiset löytävät vastauksia digitaalisista kanavista.