Meillä työskentely

Mikä merkitys työntekijälle on sillä, että olemme osa Visma-konsernia?

2 min luku | 3.5.2022

Olen työskennellyt Visma Solutionsilla reilut viisi vuotta ja vaikka olen moneen kertaan kertonut tutuille, mitä me teemme, saan edelleen vastata samoihin kysymyksiin yhä uudelleen. Se johtunee siitä, että Visma on niin suuri ja vaikuttaa niin monella yhteiskunnan alalla, että varsinkin ulkopuolelta kokonaisuutta on vaikea hahmottaa. Työntekijälle useista pienemmistä yksiköistä muodostuva konserni on hyvä ja turvallinen paikka tehdä töitä.

Minäkin olen osa kansainvälistä Visma-konsernia, mutta työnantajani on Visma Solutions. Se on lappeenrantalaislähtöinen pk-yritys, joka on yksi yli kahdestakymmenestä Visma-yhtiöstä Suomessa. Me teemme ohjelmistoja yrityksille, kuten taloushallinto-ohjelmisto Netvisor ja toiminnanohjausjärjestelmä Visma Severa.

Hyvin usein minulta kysytään koulumaailmassa käytettyyn Wilmaan liittyviä asioita, mutta niihin en ikävä kyllä osaa vastata, koska Wilma on sisaryhtiömme, Visma Enterprisen tuote.

Osana Visma-konsernia

Visma Solutionsin arkipäivässä norjalaisen omistajakonsernin vaikutus näkyy todella vähän. Työskentelen markkinoinnissa ja me teemme vuosi-, kvartaali- ja kuukausittaiset toimintasuunnitelmamme täysin itsenäisesti, tiimin sisällä. Ainoa ohjaava tekijä, johon konsernin suunnasta otetaan kantaa, on kokonaisbudjetti. Sen mihin rahat käytämme, saamme päättää itse.

Samalla tavalla toimivat muutkin toimintomme; tuotekehitys, myynti, asiakaspalvelu ja hallinto. Budjetti määritellään yhtiön hallituksessa, konsernin ohjauksessa, mutta toimintamallit ja kehityssuunnat päätetään talossa itsenäisesti.

Itse olen kokenut, että iso, kansainvälinen konserni tuo vakautta ja varmuutta työsuhteeseen. Maailman tuulissa pieni yritys voi olla yksinään haavoittuvainen. Ison konsernin kainalossa ainakaan ensimmäiset myrskytuulet eivät meitä hetkauta.

Itse olen kokenut, että iso, kansainvälinen konserni tuo vakautta ja varmuutta työsuhteeseen

Pohjoismaisuus takaa myös tietynlaisen varmuuden siitä, että yrityskulttuuri niin pääkonttorilla Oslossa kuin Lappeenrannan toimistolla on suhteellisen lähellä toisiaan.

Vismalla on tällä hetkellä jo yli 200 yhtiötä yli 20 maassa. Kansainvälisyys näkyy varsinkin siinä, että useimpien yhtiöiden virallinen työkieli on englanti. Sen lisäksi eri toiminnoissa tehdään laajasti kansainvälistä yhteistyötä, vaihdetaan osaamista ja järjestetään koulutuksia.

Esimerkiksi tuotekehittäjille on vuosittain järjestetty massiivinen yhteistapaaminen eri puolilla Eurooppaa. Kahden päivän tapaamisessa on jaettu parhaita ideoita, esitelty uutuuksia, kerrottu toimivimmista kokeiluista ja vaihdettu kuulumisia.

Lisäksi eri toiminnot järjestävät etätapaamisia kuukausittain, missä myös jaetaan vinkkejä parhaista käytänteistä ja opituista asioista. Uutuutena Visma on myös lanseerannut oman oppimisympäristön kaikkien työntekijöiden käyttöön. Mahdollisuudet kehittää itseään kansainvälisessä ympäristössä ovat siis konsernin ansiosta hyvin monipuoliset.

Pk-yrityksen edut

Vaikka Visma Solutions on osa suurta konsernia, on töissä edelleen vahva startup-meininki. Aamulla töihin tullessa kaikki tervehtivät iloisesti. Päätöksiä tehdään nopeasti, uusia asioita kokeillaan ennakkoluulottomasti, virheitä siedetään ja jokainen saa olla oma itsensä.

Toimistoilla aistii vahvasti, että kyseessä on lähtöjään eteläkarjalainen yritys. Tunnelma on rento ja välitön, ihmiset ystävällisiä ja iloisia. Työhuoneissa käy mukava pöhinä, kun sormet liitävät näppiksillä ja välillä joku hihkaisee kysymyksen tai kommentin kollegalle.

Rennosta ilmapiiristä huolimatta töitä tehdään kunnianhimoisesti

Rennosta ilmapiiristä huolimatta töitä tehdään kunnianhimoisesti. Jokaisella työntekijällä on selkeä käsitys, mitä häneltä odotetaan ja vapaus pyrkiä tavoitteisiinsa kuten itse parhaaksi näkee. Visma Solutionsilla luotetaan ihmisiin ja heidän osaamiseensa.

Minusta parasta Visma Solutionsilla työskentelyssä on juuri vapaus. Voin itse valita työskentelypaikkani ja työaikani. Yhtiön hierarkia on todella matala ja voin koska tahansa ottaa yhteyttä keneen tahansa, vaikka johtoryhmän jäseneen. Ja titteleistä riippumatta kohtelu on tasa-arvoista.

Visma Solutionsilla työntekijä ei ole vain osa suurta koneistoa, vaan jokaista työntekijää kuunnellaan ja kohdellaan yksilönä. It-talon tapaan henkilökunnan kommunikointiin on käytössä useita ohjelmistoja, mutta meillä on myös monia yhteisiä tapaamisia, joissa tietoa jaetaan avoimesti ja joissa jokainen voi esittää kysymyksiä tai omia näkemyksiä.

Lue kollegoideni uratarinoita tai tsekkaa meidän avoimet työpaikat.

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.