Meillä työskentelyTyönhakijalle

Työsuhde-edut Visma Solutionsilla

2 min luku | 3.11.2022

Työsuhde-edut Visma Solutionsilla ovat ihan rahanarvoisia etuja, jotka työntekijä saa rahapalkkansa lisäksi. Henkilöstökoordinaattorina työskentelevä Titta Tuuva ja työntekijäkokemuksen asiantuntijana työskentelevä Ella Rintamäki kertovat Visma Solutionsin tarjoamista työsuhde-eduista.

Korona-aika muutti työskentelytapoja, jonka seurauksena etä- ja hybridityö yleistyivät. Tämä muutos asettaa vaatimuksia henkilöstöeduille.

“Henkilöstöetujen on oltava joustavia jokaisen työntekijän tarpeisiin. Esimerkiksi lounasetu tulee olla käytettävissä niin kotona kuin työpaikalla”, Ella kertoo.

Tarjoamme henkilöstölle erilaisia työsuhde-etuja. Etuja kehitetään kaiken aikaa ja niitä uudistetaan tarpeen mukaan. Vähemmän käytettyjä etuja saatetaan vaihtaa paremmin työntekijöitämme palveleviin etuihin.

“Etujen päivittäminen aika ajoin kannattaa. Erilaisia etuja voi olla runsaasti tarjolla, mutta jos niitä ei käytetä, ei niiden olemassaolosta ole hyötyä työntekijälle eikä työnantajallekaan”, Ella kommentoi.

Työsuhde-etujen suunnittelussa on tärkeää huomioida työntekijöiden tarpeet ja toiveet sekä tasavertaisuus.

“Tasavertaisuus on otettava huomioon toimistojen ollessa eri paikkakunnilla, jotta samat edut olisivat mahdollisuuksien mukaan käytettävissä. Toki joskus on meistä riippumattomia tekijöitä, joihin emme voi vaikuttaa, kuten palveluiden saatavuus”, Ella kertoo.

Työsuhde-eduilla on merkitystä niin työntekijälle kuin työnantajalle

“Työsuhde-eduilla ja niihin panostamalla voi kehittää yritystä myös strategisesta näkökulmasta. Tällainen esimerkki on hyvinvointiin panostaminen versus poissaolojen määrä”, Ella vakuuttaa.

Eikä tule unohtaa työsuhde-etujen merkitystä työnhakijalle ja henkilöstölle.

“Työelämä muuttuu luonnollisesti ajan myötä siinä missä yhteiskuntakin. Erityisesti nuorempi sukupolvi odottaa monipuolisia etuja työnantajaltaan”, Ella kertoo.

“Toki työsuhde-edut kertovat myös työnantajan halusta palkita työntekijöitä muutenkin kuin palkan muodossa, sekä sitouttaa ja motivoida heitä työsuhteen aikana. Nämä ovatkin tärkeimpiä syitä palkitsemiseen”, Ella perustelee.

Työsuhde-edut Visma Solutionsilla ovat hyvin laajat ja monipuoliset. Se yllättää useat ihmiset. Kaikki työnantajat eivät tarjoa näin laajasti työsuhde-etuja henkilöstölleen.

Työsuhde-edut Visma Solutionsilla ovat monipuoliset

Työsuhde-etuja on monen tasoisia ja eri tavoilla hyödyllisiksi mitattavia. Toiset ovat aineellisia ja toiset aineettomia etuja. Perinteisten puhelin-, lounas- sekä liikunta- ja kulttuurietujen lisäksi tarjoamme paljon muitakin hyödyllisiä etuja.

Uusia työntekijöitä rekrytoidessa olemme usein havainneet positiivisia reaktioita työsuhde-etujen laajuudesta ja monipuolisuudesta. Olemme pyrkineet työsuhde-eduilla palvelemaan mahdollisimman monia. Kaikki edut eivät tietenkään ole kaikille hyödyllisiä, mutta tavoitteemme on aina ollut, että mahdollisimman moni niistä hyötyy.

“Työsuhde-edut Visma Solutionsilla ovat hyvin laajat ja monipuoliset. Se yllättää useat ihmiset. Kaikki työnantajat eivät tarjoa näin laajasti työsuhde-etuja henkilöstölleen”, Titta mainitsee.

1. Työskentelyyn liittyvät edut

 • Työvälineet
 • Ergonomiset kalusteet
 • Puhelinetu
 • Etätyö
 • Liukuva ja joustava työaika
 • Lounasetu
 • Virvokkeet ja välipalat
 • Autopaikka (Lappeenrannan toimisto)

Työvälineiden ja toimiston ergonomisten kalusteiden lisäksi tarjoamme puhelinedun sitä työssään tarvitseville työntekijöille. Puhelinetu käsittää työpuhelimen sponsoroinnin ja nopean, rajattoman puhelinliittymän.

Joustava työaika ja etätyöskentely eivät välttämättä ole rahallisia etuja työnantajalta, mutta useat työntekijät ja työnhakijat kokevat ne merkittävän tärkeiksi työsuhde-eduksi.

Toimistolla työskennellessä tarjolla on laaja valikoima virvokkeita ja välipaloja, toisinaan runsas aamiainen. Lounasetu kuuluu tavanomaisiin etuihimme.

“Olemme myös kokeilleet pitsaperjantaita, jolloin kaikki toimistolla olevat saavat pitsaa”, Titta kertoo.

“Lappeenrannan toimistolla työskentelevät saavat halutessaan autopaikan parkkihallista”, Titta kertoo.

Lue myös: Etätyö kotona, lähityö toimistolla vai hybridi? Visma Solutionsilla työskentelet siellä, missä parhaalta tuntuu

Kynnys on matalampi hyvinvointia tukevien palvelujen käyttöön, kun niiden käyttöä tuetaan rahallisesti. Tämä on merkki siitä, että työnantaja haluaa pitää huolta jokaisen meidän hyvinvoinnista ja terveydestä.

2. Terveyttä ja hyvinvointia tukevat työsuhde-edut

 • Laajennettu työterveys
 • Vakuutukset
 • Hammashoito
 • Hierontaetu
 • Liikunta- ja kulttuurietu
 • Auntie-palvelu

Kaikilla työntekijöillämme on laajennettu työterveys. Työterveyssopimus kattaa sekä työterveys- ja yleislääkärikäynnit että tutkimukset. Lisäksi jokaisella työntekijällä on työkykyvakuutus, joka kattaa esimerkiksi erikoislääkärikäynnit.

Olemme vakuuttaneet kattavasti kaikki työsuhteessa olevat työntekijämme. Työkykyvakuutuksen (sairauskuluvakuutus) lisäksi henkilöstöllä on työtapaturma- ja ammattitautivakuutus sekä vapaa-ajan yksityistapaturmavakuutus.

Fyysisen terveydenhoidon lisäksi pidämme huolta myös mielenterveydestä. Työterveys sisältää työpsykologin, mutta sen lisäksi työterveyden palveluntarjoajalta löytyy erilaisia muita mielenterveyttä tukevia palveluja; mielialavalmentajan tapaamiset, digituetut valmennusohjelmat sekä matalan kynnyksen chat asiantuntijan kanssa.

Työterveyden tarjoamien palvelujen lisäksi käytössämme on Auntie-palvelu, joka tarjoaa henkilökohtaista tukea mielenterveyden ylläpitoon ja ongelmien ratkomiseen.

“Työnantaja haluaa myös huolehtia suun ja hampaiden hyvinvoinnista. Työntekijöiden hampaiden hoitoa tuetaan”, Titta kertoo.

Useilla meillä työskentely tapahtuu päätteiden äärellä. Niska- ja hartiajumituksia pääsee hoitamaan hierojalla. Tarjoamme hierontaetua haluamalleen ammattilaishierojalle.

“Myös toimistoillamme käy sopimushieroja, jonka luona voi käydä lihasjumituksia avaamassa sopivana hetkenä toimistolla työskennellessä”, Titta vinkkaa.

Liikuntaa ja kulttuuria tuemme sadoilla euroilla vuodessa. Edun voi käyttää liikunnan harrastamiseen, elokuvissa käymiseen tai taidenäyttelyyn.

“Kynnys on matalampi hyvinvointia tukevien palvelujen käyttöön, kun niiden käyttöä tuetaan rahallisesti. Tämä on merkki siitä, että työnantaja haluaa pitää huolta jokaisen meidän hyvinvoinnista ja terveydestä”, Titta pohtii.

Lue myös: Quiet quitting voi olla myös työnantajalähtöistä työhyvinvoinnin kehittämistä

3. Osaamisen kehittäminen & koulutus

 • 10 % työaikaa kouluttautumiseen ja kehittymiseen
 • Kouluttautumismahdollisuuksia
 • Lukuoikeuksia medioihin

Kannustamme oppimaan uutta ja syventämään osaamista. Koulutusvalikoimassa on erilaisia digitaalisia kursseja ja oppimisalustoja sekä järjestämme eri laajuisia koulutusohjelmia. Haluamme tukea jokaisen henkilökohtaista urakehitystä erilaisin menetelmin.

Lue myös: Learning & development at Visma Solutions

4. Vapaa-ajan edut

 • Lomahuoneistot
 • Lyhennetyt työpäivät
 • Omien tuotteidemme käyttö
 • Tila omille juhlille
 • Polkupyöräetu

Visma-konsernilla on edullisella viikkovuokralla loma-asuntoja Espanjassa Marbellassa ja Ranskassa Chamonixissa.

Kolme kertaa vuodessa pidämme lyhennetyn työpäivän palkallisena. Nämä kolme päivää valitaan vuosittain juhlapyhien yhteyteen. Silloin koko henkilöstö lopettaa työt pari tuntia aikaisemmin ja aloittaa joulun, pääsiäisen, vapun tai juhannuksen vieton vähän aikaisemmin.

“Lyhennetyt työpäivät on aika kiva juttu. Kaksi tuntia palkallista vapaata on mukava etu esimerkiksi jouluaattoa edeltävänä arkipäivänä, kun pääsemme aikaisemmin valmistautumaan juhlan viettoon”, Titta iloitsee.

Visma Solutionsin tuotteista Netvisorin tai Severan saa maksutta käyttöön sivutoimeensa, jos sivutoimi ei ole työsuhteen vastainen.

“Lappeenrannan toimiston viihtyisät saunatilat on saanut käyttöönsä esimerkiksi omia juhliaan varten. Monet ovat viettäneet siellä syntymäpäiviään tai muita tärkeitä juhliaan omien läheistensä kanssa”, Titta kertoo.

“Polkupyöräetua voi hyödyntää hankkiessaan polkupyörän. Erityisesti arvokkaamman pyörän hankinnassa se on hyvä, kun hankintaa ei tarvitse maksaa kerralla. Palkasta vähennetään esimerkiksi 100 euroa kuukaudessa pyörän takaisinmaksuun”, Titta kertoo.

5. Yhteisölliset edut

 • Tiimien virkistyspäivät
 • Yritysjuhlat
 • Kollegan palkitseminen

Tiimit saavat vuosittain järjestää yhteistä tekemistä tai matkoja. Koko organisaatiolle järjestettäviä juhlia meillä on kolme kertaa vuodessa.

“Pikkujoulujen lisäksi kokoonnumme keväällä tai alkukesästä GetTogether-juhlaan ja syksyisin meillä on liikunnallisempi Ruska Challence”, Titta kertoo.

Lisäksi haluamme tukea kannustavaa työyhteisöä. Jokainen vismalainen saa kiittää ja palkita kollegaansa sadalla eurolla vuodessa.

Työnantajan tarjoamat työsuhde-edut ovat merkittävä taloudellinen hyöty, joka tulee palkan lisäksi.

6. Perheellisten työsuhde-edut

 • Sairaan lapsen hoitoapu
 • Poissaolo lapsen sairastuttua omalla ilmoituksella
 • Henkilöstöedut perhevapaalla
 • Neuvolakäynnit työajalla
 • Kesäkerho lapsille

Visma Solutions haluaa tukea perheellisiä. Perhemyönteisessä työkulttuurissamme huomioidaan lapsiperheitä eduissakin. Esimerkiksi vanhempainvapaalla olevat työntekijät saavat kutsuja yrityksen juhliin ja henkilöstön saamat lahjat koskevat myös perhevapailla olevia. Monet työsuhde-edut ovat voimassa koko- tai osa-ajan perhevapaista ja muista pidemmistä vapaista ja poissaoloista.

Neuvolakäynnit voi hoitaa tarvittaessa työajalla, ja alle 10-vuotiaan lapsen sairastuessa omalla ilmoituksella voi jäädä kotiin lastansa hoitamaan. Omien vanhempien ikääntyessä työntekijät voivat ottaa palkallisen vapaan oman vanhempansa sairastuessa.

Kesäkerho helpottaa pienten koululaisten vanhempia. Kerho on alkukesästä henkilöstömme 5–10-vuotiaille lapsille, jotta perhe voi loppukesästä lomailla yhdessä.

“Lapsen sairastuessa olemme tarjonneet hoitoapua vanhemmalle. Tällä hetkellä tämän edun tarjoamisessa on ollut meistä riippumattomia haasteita, kun lastenhoitajia on ollut rajallisesti tarjolla palveluntarjoajalla”, Titta kertoo.

Lue myös: Miten perhemyönteisyys ja joustavuus näkyvät konkreettisesti Visma Solutionsilla?

7. Lahjat, kiitokset ja muistamiset

 • Vuosipäivät (10, 20, 30 vuotta)
 • Syntymäpäivät (20, 30, 40, 50, 60, 70 vuotta)
 • Häät ja perheenlisäys
 • Rekrytointipalkkio
 • Muut

Työntekijöitä muistetaan erilaisten merkkipäivien ja tapahtumien yhteydessä. Pitkä työura, pyöreiden vuosien täyttäminen sekä perheeseen syntyvä vauva ja avioituminen muistetaan työnantajan puolelta lahjalla.

Palkitsemme työntekijämme huomattavalla summalla, jos hän suosittelee avointa työtehtävää potentiaaliselle hakijalle, ja suosittelu johtaa rekrytointiin.

Lisäksi meillä on ollut muita lahjoja ja muistamisia henkilöstölle, joista päätetään vuosittain. Näitä ovat olleet esimerkiksi joululahjat, jonka on joinakin vuosina voinut valita lahjavalikoimasta.

Myös työsuhteen päättyessä kiitoksen antaminen on huomaavainen tapa osoittaa arvostusta ja säilyttää hyvä työntekijäkokemus loppuun saakka.

Lue myös työntekijöiden uratarinoita >

Työntekijän hyödyt työsuhde-eduista

Työsuhde-etujen hyödyt ovat luonnollisesti yksilökohtaisia — mitä etuja kukakin haluaa käyttää ja tarvitsee. Toisille taloudellinen hyöty on siksi suurempi kuin toisille, ja jotkut arvostavat muuta arvoa, jonka työsuhde-etu heille antaa.

“Työnantajan tarjoamat työsuhde-edut ovat merkittävä taloudellinen hyöty, joka tulee palkan lisäksi”, Titta summaa.

Työsuhde ei ole tasaisen suora, vaan enemmänkin polku, jonka kulkuun voidaan vaikuttaa. Työntekijän matka ja työntekijäkokemus vaihtelevat.

“Rekrytointivaiheessa työnantajan tarjoamat edut voivat houkutella, ja antaa sen viimeisen sysäyksen työpaikan vaihtamiselle. Perehdytyksen alussa edut voivat ilahduttaa ja vahvistaa positiivista mielikuvaa entisestään. Edut muistuttavat yrityksen kulttuurista ja arvostuksesta työntekijöitä kohtaan. Myöhemmässä vaiheessa työsuhde-edut ylläpitävät osaltaan motivaatiota ja auttavat myös jaksamaan arjessa, kuten esimerkiksi hieronta- sekä liikunta- ja kulttuuriedut”, Ella perustelee.

“Työntekijöiden motivaatiota pidetään yllä etuja päivittämällä ja kehittämällä aika ajoin. Tarjonta monipuolistuu koko ajan, joten on hyvä olla ajan hermolla. Myös työsuhteen päättyessä kiitoksen antaminen on huomaavainen tapa osoittaa arvostusta ja säilyttää hyvä työntekijäkokemus loppuun saakka”, Ella kertoo.

Osa työsuhde-eduista on veronalaisia ja osa verottomia etuja. Visma Solutions huolehtii verojen pidätyksen palkasta, mutta verokortin vuosiansioita määritellessä kannattaa selvittää Verohallinnon ajantasainen ohjeistus työsuhde-etujen verotuksesta.

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen työskentelee Visma Solutionsin sisältömarkkinoinnissa. Minna arvostaa hyödyllisiä ja informatiivisia tekstisisältöjä. Siksi hän päätyi sisällöntuottajaksi jo vuonna 2004, jotta tiedonnälkäiset löytävät vastauksia digitaalisista kanavista.