Meillä työskentely

Toista kertaa suksilla tänä talvena – tavoitteena Ylläs-Levi hiihdon maali

2 min luku | 8.4.2022

Alex Kalsson työskentelee Netvisor taloushallinto-ohjelmiston tilitoimistokumppaneiden parissa. Hän on lähdössä lauantaina 9.4. Visma Ski Classics hiihtosarjan Ylläs-Levi -hiihtoon. Hän on innokas liikkuja, mutta vähäluminen talvi hänen kotiseudullaan on tänä talvena estänyt lajiharjoittelun.

Kolmas kerta toden sanoo. Olen ollut ilmoittautuneena parina aikaisempana vuonna, mutta minun “onnekseni” pandemia pilasi aikaisemmat yritykseni. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut tekosyitä vaan Alex lähtee haastamaan itsensä 70 km hiihdossa.

Valmistautumiseni on lähinnä ollut henkisellä puolella sekä juoksupolulla. Nuorempana tuli hiihdettyä jonkun verran, mutta viime vuodet ovat kotipaikkakunnallani olleet sellaisia, että lunta ei ole ollut juuri nimeksikään. Olen käynyt pidemmillä juoksulenkeillä pari kertaa viikossa sekä pelaamalla pallopelejä satunnaisesti.

Ylläs-Levi hiihto hiihdetään kolmella eri matkalla; pari hiihtona hiihdettävä duo-hiihto 50km, sekä yksilölliset 50km tai 70km. Jotenkin olen aina halunnut haastaa itseäni maksimisuoritukseen, joten minulle ainoa vaihtoehto on tuo 70km, missä huhujen mukaan pääse pisimpään nauttimaan postikortti-tasoisista maisemista.

Myös luovilla harjoitusmenetelmillä voi lähteä osallistumaan kisaan

Johtuen sekä korona tartunnasta, lumen puutteesta sekä osittaisesta laiskuudesta, olen valmistautunut vain käymällä Uudenkaupungin Vahterusringillä hiihtämässä. Suosittelen paikkaa erittäin lämpimästi hiihtoputkella on pituutta 1 km ja olosuhteet ovat loistavat.

Hieman jännittää pääseekö mies maaliin, mutta tärkeintä ei ole aika vaan se matka. Haluan myös näyttää, että myös luovilla harjoitusmenetelmillä voi lähteä osallistumaan kisaan (eri asia pääseekö maaliin).

Tällä hetkellä olosuhteet ovat vaihtelevat, mutta onneksemme suksien voitelu on pystytty ulkoistamaan alan ammattilaisille ZeroPointissa.

Jos kuitenkaan hiihtäminen ei vielä tunnu omalta jutulta voi aina inspiraatiota hakea vaikka Turun jokirannan kahviloista. ?

Sales Leader, Alex Karlsson

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.