Uratarinat

Uratarina: Riku Tarkiainen, IT Manager

2 min luku | 16.8.2019

Mitä teet työksesi täällä?

Olen IT Manager, eli vedän meidän IT-tiimiä, jonka vastuulla ovat yrityksen sisäiset tietotekniset ratkaisut laitteista ja verkoista ohjelmistoihin ja käyttötukeen. Olen lähivuosina keskittynyt myös vahvemmin tietoturvaan sekä tietosuojaan ja vastaan myös näistä Visma Solutionsilla.

Miten päädyit Visma Solutionsille?

Alunperin hain töitä Netvisor Oy:stä, kun opinnot alkoivat olemaan loppusuoralla. Työhaastattelussa kävi ilmi, että kyseinen positio, johon olin hakenut oli jo täytetty, mutta voisi löytyä mahdollisuus tehdä diplomityö firmalle. Tämä toki oli itselleni paras vaihtoehto, koska tällöin sain tehdä diplomityön pois alta ja samalla tutustua firmaan kunnolla. Tuon ajan olin vielä virallisesti LUT-yliopiston työntekijä, mutta syyskuusta 2010 saakka olen ollut virallisesti firmassa.

Diplomityön tekemisen jälkeen päädyin Netvisorin asiakaspalveluun, jossa vastasin rajapinnan tukipalvelusta sekä käyttäjille, että integraatiokumppaneille. Tämän ohessa tein myös muita asiakaspalvelun tehtäviä, joten puheluihin vastaaminenkin on tuttua kauraa. Koska tuolloin firma oli hyvin pieni, niin pääsin olemaan mukana myös monissa eri projekteissa tuotekehityksestä markkinointiin ja IT-hallintoon. Kun Netvisor ja Severa fuusioituivat Visma Solutions Oy:ksi vuonna 2012, sain virallisesti yrityksen sisäisen IT:n vastuulleni ja tätä hoidin muiden töiden ohella. Siirryin asiakaspalvelusta Netvisorin tuotekehitykseen projektipäälliköksi kesällä 2013, jossa vedin useita eri kehitysprojekteja marraskuuhun 2015 saakka ja tämän rinnalla tein myös IT Managerin tehtäviä. Tämän jälkeen olen toiminut päätoimisena IT Managerina.

Millaista täällä on työskennellä?

Olen tykännyt tosi paljon työskennellä Netvisorilla ja nyt myöhemmin Visma Solutionsilla. Vaatimustaso on korkea ja porukalta odotetaan paljon, mutta aina voi luottaa siihen, että ympärillä olevilta ihmisiltä löytyy intoa auttaa. Olen huomannut työskennellessäni paljon myös muiden Visma-yksiköiden kanssa, että tämä pätee myös laajemmin koko Vismaan.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on, että joka päivä on erilainen ja aina löytyy uutta opittavaa. Sopivan rento ilmapiiri ja vapaus päättää itse asioista mahdollistavat tosi hyvin sitä, että itse pystyy tuomaan uusia asioita esille ja sitä kautta tarjota koko firmalle entistä paremmat menestysmahdollisuudet.

Mikä on paras onnistumisesi?

Olen ollut onnekkaassa asemassa, kun olen saanut olla mukana lukuisissa eri projekteissa vuosien varrella. Parhaiten mieleen ovat jääneet ne projektit, joissa olen saanut olla mukana toteuttamassa jotain ensimmäistä kertaa joko Vismassa, Suomessa tai maailmassa. Kaikkia edellä mainittuja mahtuu viimeiseen 9 vuoteen.

Mikä on siisteintä, mitä olet päässyt tekemään?

Viime aikojen parhaiten mieleen jääneitä projekteja ovat olleet kaikkien meidän uusien toimistojen pystytykset, koska näissä pääsee hyvin konkreettisesti näkemään oman kädenjälkensä suunnittelupöydältä ja ensimmäisistä työmaakokouksista siihen saakka, että kollegat pääsevät oikeasti tekemään töitä uudessa mielekkäässä ympäristössä.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?

Joka päivä täytyy oppia uutta, jotta pysyy kehityksen mukana, mutta suurempana kokonaisuutena tällä hetkellä minulla on parantaa omaa tietoturvaosaamista ja tämän kautta parantaa meidän koko firman tietoturvaosaamista.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.