Uratarinat

Tanelin uratarina – Epävarmuus suunnasta on joskus hyvä juttu

2 min luku | 12.5.2023

Visma Solutionsilla Development Leaderina työskentelevä Taneli Lilja on kulkenut avoimin mielin omaa urapolkuaan. Uusi työtehtävä on aina kuljettanut kohti seuraavaa mahdollisuutta, eikä Taneli arvannut opinnoista valmistuttuaan, mihin kaikkialle hänen urapolkunsa vielä tuleekaan kuljettamaan.

“Tietynlainen epävarmuus on positiivinen juttu”, Taneli toteaa.

Mielenkiintoinen näkökulma, sillä yleisesti voisi kuvitella, että määrätietoisuus ja tarkat suunnitelmat omasta urakehityksestä olisivat positiivinen ja epävarmuus negatiivinen asia. Annetaan Visma Solutionsin tuotekehittäjien esihenkilönä työskentelevän Taneli Liljan kertoa tarkemmin ajatustaan ja omasta urapolustaan.

“Yhteiskunta asettaa nuorille ja opiskelijoille turhia paineita löytää heti oman väylänsä, jota kohti pyrkiä määrätietoisesti”, Taneli pohtii.

“Työelämässä sitten taas epävarmuus suunnasta auttaa etenemään. Silloin on avoimempi ja aktiivisempi uusille asioille, ja siten kulkee kohti niitä asioita, jotka kiinnostavat itseään”, Taneli perustelee.

Harvoin enää nykyään kannattaa nuoren tai varttuneemmankaan työurastaan ajatella, että tässä nyt ollaan seuraavat 40 vuotta. Mahdollisuudet työurilla ovat monipuolistuneet menneisiin aikoihin verrattuna.

Myynnistä jalkaa ohjelmistotalon oven väliin ja myyntitiimistä siirtyminen tuotekehityksen puolelle

“Kiinnostuin Visma Solutionsista työpaikkana, koska olin kuullut siitä paljon hyvää. Itse työskentelin vielä siinä vaiheessa rahoitusalalla”, Taneli kertoo.

Vuonna 2017 Taneli pohti, että ura Visma Solutionsin myynnissä voisi olla uusi askel työuralla. Työhaastattelujen jälkeen hänestä tuli asiantuntijayrityksille suunnatun ohjelmiston eli Severan tuotemyyjä.

“Myynnistä oli hyvä saada jalkaa oven väliin ja lähteä rakentamaan omaa työuraa Visma Solutionsilla. Myyntitiimissä oli hauska työskennellä ja tuotetta oli helppo myydä”, Taneli muistelee.

“Vuoden 2019 loppupuolella olin mukana tuotekehityksen kanssa projektissa, jossa pohdittiin Severan erään ominaisuuden kehittämistä. Olin mukana tuomassa esiin myynnin näkökulmaa siitä, miten tuote palvelee asiakkaitamme parhaiten”, Taneli kertoo.

“Silloin sanoin urakehityskeskusteluissa, että tuotekehityspuoli selkeästi kiinnostaa minua”, Taneli jatkaa.

Lue myös: Kasvavaan yritykseen rekrytoidaan aktiivisesti – näin rekrytointi etenee Visma Solutionsilla

Aika pian sen jälkeen tuotekehityksen puolella avautui Business Analystin paikka. Taneli haki paikkaa ja tuli valituksi tehtävään.

“Business Analystin paikasta oli luontaista edetä mobiilin tuoteomistajaksi tiimiuudistuksen yhteydessä, koska olin työskennellyt Severan parissa ja asiakasrajapinnassa. Silloin tuoteomistajuuden kokonaisuus jaettiin kolmeen osa-alueeseen, joten mobiilille, webille ja apille tulivat omat tuoteomistajat”, Taneli kertoo.

Loppuvuodesta 2021 vapautui webbipuolen tuoteomistajan paikka, johon työhaastattelujen kautta Taneli siirtyi seuraavaksi. Vain vuotta myöhemmin avautui seuraava mahdollisuus, johon tarttumista Taneli mietti hartaasti. Development Leaderin paikka kuitenkin houkutti sen verran paljon, että hän haki paikkaa ja tuli valituksi.

“Mietin paikan avauduttua, että haenko tehtävään, koska perheeseen oli juuri syntynyt toinen lapsi ja muutenkin elämässä oli paljon kaikenlaista. Tulin kuitenkin tulokseen, että on se haettava paikkaa, jotta jälkeenpäin ei kaduta etten hakenut”, Taneli kertaa ajatuksiaan.

Lue myös: Miten perhemyönteisyys ja joustavuus näkyvät konkreettisesti Visma Solutionsilla?

Millaista on työskennellä Visma Solutionsilla

Kun Tanelilta kysyy hänen kokemuksiaan Visma Solutionsilla työskentelystä, hänen ilmeensä kääntyy vielä leveämpään hymyyn. Miehen olemuksestakin jo voi havaita hänen tyytyväisyytensä työilmapiiriin.

“Täällä on kiva olla töissä. Tunnelma on kuin kaveripiirissä, jossa saan olla oma itseni. Täällä on siis erittäin kotoisaa”, Taneli hymyilee.

Lue myös: Työkavereiden kanssa ystävystyminen

Tanelilla on ollut työssään tavallisen arjen lisäksi myös tähtihetkiä, jotka ovat motivoineet häntä urapolullaan.

“Pari vuotta sitten olin top 3 -ehdokkaana Vuoden työntekijä -äänestyksessä. Saamani palaute ja onnistumiseni työssäni motivoivat myöhemmin hakemaan tämänhetkistä työtehtävääni tuotekehityksen esihenkilönä”, Taneli muistelee.

Visma Solutionsilla kannustetaan ja mahdollistetaan uuden oppiminen ja osaamisen kehittyminen. Tanelilla on ollut mielenkiintoinen urapolku talomme sisällä, joten kiinnostaa tietää, mitä hän seuraavaksi haluaa oppia?

“Viime vuonna aloin opiskella SQL-kieltä, vaikka se ei suoranaisesti nykyiseen työhöni liitykään. Tein sen avulla hakuja meidän dataan, josta mielenkiintoni kasvoi. Haluan kehittyä siinä lisää, jotta voin itsenäisesti hakea tarvitsemiani tietoja”, Taneli kertoo.

Lue myös: Learning & development at Visma Solutions

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen työskentelee Visma Solutionsin sisältömarkkinoinnissa. Minna arvostaa hyödyllisiä ja informatiivisia tekstisisältöjä. Siksi hän päätyi sisällöntuottajaksi jo vuonna 2004, jotta tiedonnälkäiset löytävät vastauksia digitaalisista kanavista.