Uutiset

Yritysten laskujen käsittelyyn selkeä helpotus: mobiilisovellus maksaa laskut kasvojentunnistuksella

2 min luku | 25.9.2018

Ostolaskujen käsittely on yrityksen työllistävin talousprosessi. Yrityksissä käytetään tuhansia tunteja aikaa ostolaskujen manuaaliseen käsittelyyn. Jatkossa ostolaskut voi maksaa helposti kasvojentunnistuksella tai antaa automaation hoitaa koko prosessi. Vastaavia ratkaisuja ei ole aiemmin ollut käytössä yritysmaailmassa.

Netvisor-taloushallinto-ohjelmisto julkaisi ilmaisen Visma Manager -mobiilisovelluksen, jolla ostolaskuja voi tarkistaa, tiliöidä, hyväksyä ja maksaa suoraan mobiililaitteella. Laskujen maksaminen tapahtuu FaceID-kasvojentunnistuksella, sormenjäljellä tai PIN-koodilla. Käyttäjä voi tarkastella kaikkien niiden yritysten ostolaskuja, joihin hänellä on reskontraoikeudet.

– Halusimme tuoda yrityksille uudenlaisen sovelluksen, joka hyödyntää moderneja tunnistautumistapoja ja jolla laskuja voi maksaa ikään kuin “lennosta”. Sovellus nopeuttaa ostolaskujen läpivientiä, sillä laskun voi maksaa yhdeltä istumalta omalla puhelimella, kertoo Netvisorin tuotejohtaja Janne Lyytikäinen.

Mobiilisovelluksella helpotetaan yritysten ostolaskujen käsittelyä, mutta isoin tuottavuus saavutetaan koko ostolaskuprosessin automaatiolla. Lyytikäisen mukaan suomalaisyrityksissä käytetään valitettavan paljon aikaa ostolaskujen käsittelyyn. Esimerkiksi Netvisorissa käytettiin vuonna 2017 yhteensä 152 henkilötyövuotta prosessin manuaaliseen hoitamiseen. Jopa 80 % tästä ajasta olisi voitu säästää automatisoimalla ostolaskuprosessi.

– Haluamme, että asiakkaamme voivat hyödyntää laskujen maksamiseen käytetyt tunnit sekä sadat ja tuhannet eurot tuottavampaan toimintaan, sanoo Lyytikäinen.

Netvisorin automaatio-ominaisuuksia on kehitetty niin, että ostolaskujen käsittelyn voi automatisoida kokonaan. Ohjelmisto tarkastaa ja maksaa laskuja automaatiosääntöjen mukaan, mutta myös huomauttaa jos säännöllinen lasku on jäänyt tulematta. Lisäksi ohjelmisto ehdottaa uusia automaatiosääntöjä ja ilmoittaa mahdollisista huijauslaskuista.

– Ohjelmiston hankinnassa tulisi olla lähtökohtana, että sillä voi automatisoida mahdollisimman paljon yrityksen rutiininomaisia tehtäviä turvallisesti, Lyytikäinen tiivistää.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.