Uutiset

Visma Solutionsin ratkaisut sujuvoittavat HJK:n arkea

2 min luku | 14.2.2022

HJK eli Helsingin Jalkapalloklubi on helsinkiläinen jalkapalloseura ja yksi Suomen tunnetuimmista jalkapallobrändeistä. Seuran toiminnassa on mukana lukuisia erilaisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat omalta osaltaan mahdollistamassa HJK:n joukkuetoiminnan aina edustusjoukkueista junioreihin. Visma Solutionsin tarjoamien ratkaisujen avulla HJK haluaa tehdä arjesta mahdollisimman sujuvaa paitsi itselleen, niin myös yhteistyökumppaneilleen.

– HJK koostuu kolmesta isosta kokonaisuudesta, joista yksi on edustusjoukkueiden toiminta. Edustusjoukkueiden toiminta on se, mikä meistä usein eniten mediassa ulospäin näkyy. Sitä voidaan sanoa tietyllä tapaa jäävuoren huipuksi, kertoo Esko Villman, HJK:n myyntijohtaja.

HJK:n kotistadionina toimii Bolt Arena. HJK:n pelien lisäksi stadionilla järjestetään paljon myös erilaisia yritystapahtumia ja konsertteja. Edustusjoukkueiden ja Bolt Arenan toiminnan lisäksi kolmas iso kokonaisuus on junioritoiminta.

– Junioritoiminta on se HJK:n todellinen sydän. Junioritoiminnan alle mahtuu vajaat 4 000 HJK-junioria perheineen, Villman hymyilee.

Lisää automaatiota reaaliaikaiseen taloushallintoon

HJK:lla on tällä hetkellä käytössään Visma NetvisorSevera ja Visma Sign-palvelut.

– Olemme liiketoimintajohtoinen organisaatio. Nämä työkalut ovat helpottaneet reaaliaikaista taloushallintoamme ja myöskin automatisoineet sitä. Samalla ne auttavat myös asiakkuuksien hallinnassa, jonka näen omissa työtehtävissäni kaikista tärkeimpänä, Villman painottaa.

Visma Solutionsin ratkaisujen avulla HJK:lla voidaan nähdä käytännössä hyvinkin eksaktisti se, millaisia sopimuksia kumppaneiden kanssa on tehty ja mistä ne löytyvät. Sen lisäksi voidaan seurata sitä, miten kulloisenkin asiakkuuden hoito ja kehitys edistyvät.

– Ennen sitä aina tultiin ja sanottiin, että anna minulle fyrkkaa, niin saat logon tuohon. Uskon ja toivon, että ne ajat ovat takana päin. Toki eihän siinä ole sinällään mitään pahaa, koska kaikki näkyvyys on aina hyväksi. Mielestämme jokaisessa kumppanuudessa tulee kuitenkin olla selkeät tavoitteet ja toimintamallit, Villman toteaa.

– Kun näitä tavoitteita ja toimintamalleja johdetaan liiketoimintalähtöisesti modernien työkalujen avulla, niin uskon ja väitän, että tämä on myös yrityskumppaneille huomattavasti houkuttelevampi yhdistelmä yhteistyön aloittamiseksi, Villman kiteyttää.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.