Uutiset

Visma Solutionsin uusi toimitusjohtaja löytyi omien joukosta – Jussi Pekkala jatkaa yhtiön kasvutarinaa

2 min luku | 2.10.2019

Markkinointi- ja strategiajohtaja Jussi Pekkala on valittu ohjelmistotalo Visma Solutions Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Pekkala korvaa Ari-Pekka Salovaaran, joka on aloittanut uudessa tehtävässään Visman kansainvälisen Lower SMB -liiketoiminnan johtajana.

Visma Solutionsin hallituksen puheenjohtajan Steffen Torpin mukaan toimitusjohtajaksi oli ehdolla useita vahvoja ehdokkaita, mutta valintaprosessin aikana Jussi sai hallituksen luottamuksen puolelleen.

– Toimitusjohtajan löytäminen Visma Solutions Oy:lle on ollut yksi kiitollisimmista tehtävistäni Vismassa. Aloitimme laatimalla lyhyen luettelon potentiaalisista, sisäistä ja ulkoisista ehdokkaista. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että yrityksen omasta johtoryhmästä löytyy vahvaa toimitusjohtajamateriaalia. Visma Solutions on niin menestyvä yritys, ettei se oikeastaan ​​ollut yllätys, Torp kertoo.

Jussi Pekkalan vahvuudeksi valinnassa nousi se, että häntä arvostavat ja häneen luottavat sekä kollegat johtoryhmässä, yrityksen työntekijät että Visman johto. Hänen johtamistyylinsä on moderni. Hän luottaa avoimuuteen, vastuun jakamiseen ja esimerkin voimaan valmentavalla otteella.

Ari-Pekka Salovaaran johdolla Visma Solutions on kasvanut yhdeksi Pohjoismaiden johtavaksi taloushallinnon ja toiminnanohjauksen SaaS-yhtiöksi. Pekkala astuu siis suuriin saappaisiin, mutta hänellä on jo selkeä näkemys, miten yhtiö säilytetään vahvalla kasvulinjalla.

– Tehtävämme on kehittää ja tarjota asiakkaille sekä kumppaneille parhaat liiketoimintaa ja taloushallintoa yksinkertaistavat ja kasvua tuovat ratkaisut. Aiomme poistaa paperin liiketoiminnan rattaista. Kunnianhimoinen tavoitteemme on tehdä systemaattisesti töitä sen eteen, että meillä on markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaat”, Pekkala sanoo.

Jussi Pekkala aloitti työuransa ammattilaisjääkiekkoilijana Lappeenrannan SaiPassa. Hän pelasi myös joitakin vuosia ulkomailla, Itävallassa ja Ruotsissa. Jääkiekkouran jälkeen hän siirtyi myynnin ja markkinoinnin pariin. Hän on toiminut mm. mainostoimiston toimitusjohtajana. 10 viime vuotta Jussi on ollut myynnin, markkinoinnin ja henkilöstöhallinnon johtotehtävissä kasvattamassa Visma Solutions Oy:stä liikevaihdoltaan 100 kertaa suuremman ja menestyneen Great Place to Work -yrityksen. Toimitusjohtajan rooliin hän siirtyy Visma Solutionsin markkinointi- ja strategiajohtajan paikalta.

Pekkala aloitti tehtävässä 1.10.2019. Ari-Pekka Salovaara toimii jatkossa Visma Solutions Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.