Summer Trainee

Life in Solutions 2020 – Joustavaa työskentelyä opintojen ohella

2 min luku | 15.9.2020

Visma Solutions pyrkii traineerekryissään siihen, että mahdollisimman moni löydetyistä talenteista myös jäisi taloon. Moni jatkaakin kesän jälkeen työskentelyä osa-aikaisesti opintojensa ohessa. Tältä erää viimeisessä Life in Solutions -blogissa kuullaan kahden Vismalla opintojensa ohessa työskentelevän traineen kokemuksista.

Joustavaa työskentelyä opintojen ohella

Turun kauppakorkeakoulusta kandidaatintutkintonsa vastikään saanut Juho Toiviainen saapui Visma Solutionsille kesällä 2019. Ensimmäinen kesä sujui Sales Development -tiimissä, jossa monipuolisiin tehtäviin kuului muun muassa asiakkaiden kontaktointia, Netvisorin uusasiakkuuksien perustamista sekä markkinakatsauksen tekemistä sähköisen allekirjoituksen palvelu Visma Signille. Ensimmäisen traineekesän jälkeen Juholle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa työskentelyä osa-aikaisesti opintojen ohessa.

“Sain mahdollisuuden jatkaa työskentelyä opintojen ohessa joustavasti syksystä alkaen. Tein 1-3 päivää viikossa kevääseen asti, jolloin pidin kuukauden tauon kandin kirjoittamista varten. Kandin jälkeen palasin täyspäiväisiin hommiin.”, kertoo Juho.

Myös tuotantotaloutta Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa opiskeleva Jutta Karjalainen aloitti Visma Solutionsilla traineena vuonna 2019. Juttaa voi kuvailla monitaituriksi, sillä hän työskentelee sekä People & Culture -tiimissä että Visma Signin asiakaspalvelussa. Hatunvaihto roolien välillä sujuu vaivatta, ja myös yhtymäkohtia roolien välillä löytyy.

“Tavallaanhan henkilöstöhallinto on myös asiakaspalvelua oman firman työntekijöille, vaikka näkökulmat ovat hyvin erilaiset.”, kertoo Jutta. “Kandini käsitteli sisäistä markkinointia ja halusin nähdä, mitä se käytännössä on ohjelmistotalossa, joten bongattuani avoimen traineepaikan päätin hakea sitä. Olen aiemmin tehnyt asiakaspalvelutyötä ja tykkään tehdä sitä, joten tilaisuuden tarjouduttua halusin tehdä myös asiakaspalvelua.”

Molemmat konkaritraineet kiittelevät joustavuutta työn rytmittämisessä – joustavat työajat mahdollistivat tehokkaan työskentelyn ohessa myös tehokkaan opiskelun.

Roolit mielenkiinnon mukaan

Visma Solutionsilla pyritään löytämään työntekijöille roolit heidän vahvuuksiensa sekä mielenkiinnonkohteidensa mukaan. Hyvä esimerkki on työ, johon Juho Toiviainen palasi kanditaukonsa jälkeen.

“Tykkäsin myynnistä, mutta opintojen kautta kiinnostuin liiketoiminta- ja strategiapuolesta. Otin kanditauon jälkeen yhteyttä HR:än ja kartoitin, josko firmasta löytyisi minulle rooli, jossa pääsisin näihin asioihin syventymään. Vaikka kyseisen kaltaista roolia ei siltä istumalta löytynytkään, oltiin minuun jo parin viikon päästä yhteydessä ja tarjottiin projekteja Products & Markets -tiimissä.”, kertoo Juho. Uudessa roolissaan Juho on mukana suunnittelemassa Visma Solutionsin eri tuotteiden integraatiomahdollisuuksien kehittämistä sekä kartoittamassa tuotteiden tulevaisuuden markkinanäkymiä.

Oma-aloitteisuus on ollut avainasemassa sekä Jutalle että Juholle sopivan roolin löytymisessä. Jotta sopiva rooli löytyisi, on avattava suu ja kerrottava, mitkä asiat kiinnostavat ja missä asioissa haluaisi kehittyä. “Toisaalta, vaikka tulevaisuuden unelmarooli ei olisikaan vielä kristallin kirkkaana mielessä, niin ahaa-elämyksien koittaessa on rooleja mahdollista muokata jos se “oma juttu” löytyy”, kertoo Jutta.

“Kun roolit ovat räätälöitävissä tekijän mielenkiinnon kohteiden ja kykyjen mukaan, luodaan olosuhteet joissa jokainen voi hyödyntää omaa potentiaalinsa ja kehittyä ammattilaisena” kiteyttää Juho.

Vinkit jatkopahvia havittelevalle

Mutta mitä vinkkejä Jutalla ja Juholla on kesätraineepaikkaan hakemista pohtivalle opiskelijalle, joka haluaa mahdollisesti edistää urapolkuaan myös opintojen ohessa?

“Visma Solutionsilla hyvistä työntekijöistä halutaan pitää kiinni, joten kun teet hommasi hyvin niin jatkoa todennäköisesti jopa tarjotaan!”, kertoo Juho.

“Tärkeää on tottakai tehdä hommia ahkerasti ja sydämellä, mutta täällä arvostetaan myös suuresti uusia raikkaita näkökulmia joita opiskelijoilla on usein tarjota. Tuo siis rohkeasti ajatuksesi ja ideasi esille!”, lisää Jutta.

Jutta ja Juho ovatkin molemmat eläviä esimerkkejä siitä, kuinka tulevaisuuden tekijöille löytyy varmasti Visma Solutionsilta paikka – he molemmat jatkavat työskentelyä Visma Solutionsilla maisteriopintojensa ohella syksyllä 2020.

Kesän 2020 harjoittelijoista kertovaa blogisarjaa koordinoi ja kirjoittaa markkinoinnin trainee, Lassi Lääveri.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.