Meillä työskentely

Merkityksellisyyttä työhön yrittäjän auttamisesta

2 min luku | 28.3.2022

Aloitin syksyllä sähköisen taloushallinnon ohjelmiston Netvisorin suoramyynnissä Sales Specialistinä. Olen Lappeenrannasta kotoisin, joten tuntui erityisen hienolta päästä edustamaan ohjelmistoa, joka on omassa kotikaupungissa kehitetty.

Aikaisemmin olen työskennellyt myyntipäällikkönä SaaS-startupissa hinnoittelun automaation ja optimoinnin parissa. Nautin asiakasrajapinnassa työskentelystä, joten myyjän rooli on tuntunut heti opinnoista valmistumisen jälkeen itselle luontaisesta valinnalta.

Netvisorin myyntityö on konsultatiivista asiantuntijamyyntiä. Arki koostuu prospektoinnista, kontaktoinnista, demoamisesta ja ratkaisun rakentamisesta yhdessä asiakkaan kanssa. Koen isona motivaattorina työssäni sen, että pääsen konkreettisesti auttamaan yrityksiä päivittäin.

Netvisor helpottaa yrittäjän arkea vapauttamalla aikaa muihin tehtäviin poistamalla turhaa manuaalista työtä paperikuiteista lähtien. Usein wow-efektin pääsee tuottamaan viimeistään demossa, kun asiakas konkreettisesti näkee, miten paljon ohjelmisto tekee hänen puolestaan. Erityisesti reaaliaikaisesta talouden seurannasta kuulee paljon kiitosta.

Konkreettista apua asiakkaille

On hienoa päästä rakentamaan yritysten kanssa yhdessä kokonaisratkaisua, johon kuuluu useasti myös yrityksen muiden järjestelmien integrointi Netvisoriin. Tällä tavoin taloushallinnon rutiineja voidaan automatisoida hyvinkin pitkälle.

Käymme läpi asiakkaan kanssa yhdessä kokonaisratkaisun, joka automatisoi taloushallinnon rutiineja ja tuottaa mahdollisimman paljon lisäarvoa juuri heidän tarpeitaan ajatellen. Näkyvyys yrityksen talouteen muuttuu Netvisorin myötä ajantasaiseksi ja se toimii yrittäjän tukena kasvusuunnitelmien suhteen.

On ollut todella palkitsevaa päästä tarjoamaan näin kattavaa ja hyvää työkalua yritysten käyttöön

On ollut todella palkitsevaa päästä tarjoamaan näin kattavaa ja hyvää työkalua yritysten käyttöön. Etenkin pienille yrittäjille on tärkeää, että he pääsevät kuulemaan, mikä kaikki on mahdollista sähköiseen taloushallinnon siirtymisen kannalta.

Usein pääseekin oikomaan väärinkäsitystä. Moni yhä ajattelee, että yrityksen tulisi olla iso, jotta sähköistämisestä voisi saada hyötyä. Todellisuudessa pienet yritykset hyötyvät merkittävästi sähköistämisestä, kun taloudenhallintaan liittyvää manuaalista työtä voidaan pienentää ja yritystoiminnan muille osa-alueille vapautuu työaikaa.

Oma ääni kuuluviin

Koen oman työni arvokkaaksi ja olen onnellinen siitä, että saan olla osa näin hienon yrityksen kasvutarinaa. Työkaverit ovat minulle tärkeitä ja arvostan sitä, että Solutionsilla funktiosta riippumatta välit ovat hyvin lämpimät ja voittoja juhlitaan yhdessä.

Meillä on kulttuuri, jossa töihin voi tulla täysin omana itsenään. Matala hierarkia mahdollistaa sen, että oma ääni pääsee kuuluviin ja jokaisen näkemystä arvostetaan.

Visma Solutionsilta olen löytänyt oman paikkani ja viihdyn täällä paremmin kuin olisin ikinä voinut odottaa

Myyjänä on helppo olla ylpeä edustamastaan tuotteesta, kun tietää miten iso määrä fiksuja ja motivoituneita ihmisiä sen parissa työskentelee päivittäin.

Henkilökohtaisella tasolla koen, että pääsen kehittämään vahvuuksiani vapaasti, sillä tunnen, että ammattitaitooni luotetaan. Toisaalta takaa löytyy tiimi ja esimies, jotka ovat aina valmiita auttamaan. Muutos IT-alalla on jatkuvaa ja sitä myöten myös uuden oppiminen jatkuvaa. Visma Solutionsilta olen löytänyt oman paikkani ja viihdyn täällä paremmin kuin olisin ikinä voinut odottaa.

Kirjoittaja, Tessa Pahkala työskentelee Sales Specialistina Netvisor taloushallinto-ohjelmiston myynnissä.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.