Uratarinat

Uratarina: Inka Lampinen, Talent Acquisition Specialist

2 min luku | 15.8.2019

Mitä teet työksesi täällä?

Oon meidän yrityksen rekrytointivastaava, eli vastaan rekrytointiprosesseista. Tämän lisäksi miun työnkuvaan kuuluu myös työnantajamielikuvan kehittäminen ja oppilaitosyhteistyö. Aloitin Netvisorin asiakaspalvelutiimissä, mutta huomasin pian, että omat vahvuuteni olivat enemmänkin ihmisten kanssa kasvotusten työskentelyssä.

Miten päädyit Visma Solutionsille?

Olin opiskellut liiketalouden tutkinnon, mutta tein töitä koulunkäynninohjaajana. Halusin siis oman alan vakituisen työpaikan ja Visma Solutionsista oli todella positiviinen kuva. Niinpä päätin hakea ja sain paikan! Opettajan opinnot kiinnostivat kuitenkin minua myös, ja siirryin hetkeksi takaisin koulun penkille. Kun palasin Vismalle kesäksi töihin, mietimme yhdessä asiakaspalvelutiimin sekä HR:n esimiesten kanssa miten vahvuuksiani ja kiinnostustani HR-puoleen voisi hyödyntää. Näin päädyin hakemaan rekrytointivastaavan paikkaa sen avauduttua, ja onnekseni myös sain sen.

Millaista täällä on työskennellä?

Yksinkertaisesti mahtavaa. Työssä saa paljon vastuuta, mutta myös vapautta. Olen aina kokenut että minuun luotetaan ja olen saanut olla oma itseni. Tuntuu, että meillä työntekijöistä aidosti välitetään ja kasvua tuetaan. Työsuhde-edut meillä Solutionsilla ovat myös loistavat!

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on, kun löytyy johonkin rooliin juuri se oikea tekijä – ja etenkin, kun näkee sitten saman henkilön nauttivan työstään, tehtävistään sekä haasteista, joita voimme yrityksenä tarjota. Meillä yrityksenä parasta on mahtava kulttuuri ja ihmiset jotka sen tekevät, ja onkin ollut mahtavaa kuulla uusilta työntekijöiltä, että he ovat viihtyneet meillä juuri hyvän meiningin ja ihmisten vuoksi! Nautin myös todella paljon siitä, kun saan auttaa esimiehiä ja tukea heitä heidän työssään löytämällä uusia tyyppejä tiimeihin. Yhteistyötapaamiset ovat antoisia myös siksi, että pääsee vaihtamaan ideoita ja ajatuksia sekä kasvattamaan omaa verkostoa.

Mikä on paras onnistumisesi?

Tuntuu, että näitä parhaita onnistumisia tulee päivittäin. Toki yksi isompi onnistuminen on se, että olen päässyt kasvamaan firman sisällä ja siirtymään asiakaspalvelusta HR:n puolelle omien vahvuuksieni kautta.

Mikä on siisteintä, mitä olet päässyt tekemään?

Yksi viimeaikainen siisti juttu on LUT-yliopiston kanssa aloitettu Campus Partner – yhteistyö, jonka myötä otimme Skinnarilan kampukselta uusia työtiloja käyttöön. Työntekijämme voivat näin halutessaan tehdä töitä aivan yliopiston ytimessä ja näin olemme yrityksenä myös lähempänä opiskelijoita. Myös meillä työskentelevät opiskelijat saavat tämän myötä toivottavasti lisää joustavuutta työnteon ja opiskelun yhdistämiseen.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?

Tietysti lisää rekrytoinnista ja kaikesta siihen kuuluvasta, kuten työnantajamielikuvan kehittämisestä. Tämän lisäksi haluan koko ajan oppia lisää ihmissuhdetaitoja, joita voin hyödyntää niin haastatteluissa kuin esimiesten ja tiimien kanssa työskentelyssä.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.