Uratarinat

Uratarina: Vilppu Paananen, Junior Infrastructure Engineer

2 min luku | 6.10.2020

Miten päädyit Visma Solutionsille?

Urani Vismalla alkoi siitä, kun kävin LUT-yliopistolla järjestetyssä rekrytointitapahtumassa pyörähtämässä Visma Solutionsin ständillä. Opiskelin tuolloin kauppatieteitä toista vuotta ja minulle oli selkiytynyt, että haluan lähteä mukaan IT-alalle. Niinpä tiedustelin, olisiko ilman sen suurempaa kokemusta mahdollista päästä töihin traineeksi Visma Solutionsin tuotekehitykseen. Meriittinä vain Pythonin alkeet, pääsin kertomaan tavoitteistani tuotekehityksen tuotepäällikölle. Hän neuvoi, että minun kannattaisi aloittaa urani IT-alalla asiakaspalvelussa, jossa voisin syventyä ohjelmistotuotteisiin asiakaskohtaamisten kautta. Ensimmäiset puolitoista vuotta menivätkin sovellusasiantuntijan tehtävissä, kunnes vaihdoin syksyllä 2019 sovelluskehityksen puolelle.

Mitä teet työksesi täällä?

Työskentelen Junior Infrastructure Engineerinä tuotekehityksen infratiimissä, joka on ohjelmistotalon valvonta- ja ylläpitokerros. Pidämme esimerkiksi huolen, että palvelut pysyvät pystyssä ja asiakkaiden suuntaan kaikki toimii. Toimenkuva on kattava kokonaisuus suuren ohjelmistokokonaisuuden alustaosaamista, tietämystä sovelluksen teknologioista sekä sovelluskehityksen prosessiosaamista.

Millaista täällä on työskennellä?

Visma Solutions sopii työpaikkana sellaisille ihmisille, jotka ovat valmiita oppimaan jatkuvasti uutta ja kehittämään itseään, sekä avaamaan oman suunsa. Täällä asioita ei saa annettuna, vaan työntekijöiden pitää olla itse aktiivisia ja ratkaisuhenkisiä. Koen sen ehdottomasti plussana – etenemismahdollisuuksia löytyy, sekä hyvät reitit niihin. Jokaisella on mahdollisuus hakea omaa paikkaansa ja kehittyä niissä asioissa, joissa haluaa. Toinen hieno puoli on työn vapaus, sillä pääsen aidosti vaikuttamaan jokapäiväiseen työhöni sekä muodostamaan omista haaveistani oikeita projekteja, meni niissä sitten pieni hetki tai tulevat työvuodet.

Mikä on parasta työssäsi?

Visma Solutionsilla olen pystynyt kehittymään ja löytämään polun, jota pari vuotta sitten lähdin tavoittelemaan. Oman osaamisen kehittämiseen on kannustettu ja siinä on myös tuettu. Dynaaminen toimenkuva, ketterä tiimi sekä loistavat tiiminvetäjät mahdollistavat, että kokoaikaisen työn ohella opiskelen täysipainoisesti, sekä nautin elämästä matkustamalla ja harrastamalla. Kylkeen kun tarjotaan vielä loistavat työsuhde-edut sekä tietenkin mahtava työporukka, niin töihin tuleminen on ilo!

Mikä on paras onnistumisesi?

Opiskeluiden aikana pohdin, millaista osaamista tarvitsen, jotta omat uratavoitteet tulisivat lähemmäksi. Tekninen osaaminen oli aina läsnä jossain takaraivossa, mutta sen sanoittaminen ja toteuttaminen osoittautui vaikeaksi. Hakiessa asiakaspalvelutehtävistä tuotekehitykseen osaamisen puute huoletti, vaikka palo oppia oli kova. Pidin nyrkkisääntönä, että koko ajan yksi kolmasosa on asioita, joissa olen tosi hyvä ja kaksi kolmasosaa asioita, joita opettelen. Osaaminen ja ratkaisukyky kehittyivät erilaisten projektien myötä, ja kuin vaivihkaa huolikin laimeni pois. Ajan myötä huomasin, että omat tavoitteet ja niihin tarvittava osaaminen ovat jo huomattavasti kirkkaampia. Hyppy tuntemattomaan oli suuri, mutta siitä selvittiin kunnialla.

Mikä on siisteintä, mitä olet päässyt tekemään?

Yksi mahtava kokemus on palvelukokonaisuuksien rakentaminen tyhjästä, erityisesti pilvi-infrastruktuurin päälle. Vaikka projektit voivat venyä pitkiksi ja raskaiksi, näkee niissä konkreettisesti oman työnsä tuloksen. Osaaminen pilvipalveluista on nykyään haluttua, joten oman ammattiprofiilinkin kannalta on hienoa päästä osallistumaan näihin projekteihin.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?

Olen huomannut, että kaupallisesta taustastani on hyötyä IT-projektien vetämisessä. Hahmotan projektit kokonaisuutena ja saan pidettyä rattaat liikkeessä takertumatta liikaa teknisiin yksityiskohtiin. Samalla, kun jatkan tiimimme kanssa palvelun sujuvan toiminnan sanoittamista, haluan pyrkiä vastaamaan konkreettisista kokonaisuuksista erilaisten projektitiimien kanssa. Oman tiimin vetäminen on aina ollut pilkkeenä silmäkulmassa, ja se on varmasti alue, jolla haluan siipiäni kokeilla.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.