Summer Trainee

Life in Solutions 2020 – Monipuolisia tehtäviä markkinoinnissa

2 min luku | 20.8.2020

Markkinoinnin traineena työskentelevä Lassi Lääveri saapui taloon Jyväskylästä, jossa hän viimeistelee kauppatieteiden maisteriopintoja pääaineenaan digitaalinen markkinointi ja yritysviestintä. Lassi on eräänlainen alanvaihtaja, sillä hän suoritti kandiopintonsa pääaineenaan tietojärjestelmätiede.

“Suoritin markkinoinnin opintoja sivuaineena jo kandivaiheessa ja ne tuntuivat kovin kiinnostavilta. Olin aiemmin opintojeni ohessa rakentanut sivuprojektina verkkokauppoja sekä tehnyt digitaalista markkinointia perheyrityksellemme. Kun Jyväskylän yliopistossa aloitettiin digitaaliseen markkinointiin ja yritysviestintään suuntautuva maisteriohjelma, tiesin haluavani sinne.”

Kiinnostuksen työskentelyyn juuri Visma Solutionsilla herätti mahdollisuus yhdistää eri opintosuuntauksien maailmat.

“Mikäs sen hienompaa kuin tehdä digitaalista markkinointia Euroopan johtavassa SaaS-talossa. Täällä tehdään oikeastaan kaikki markkinointi in-housena, joten työt ovat olleet monipuolisia ja niitä on myös riittänyt”, kiteyttää Lassi

Lassin traineejakson ensimmäiset askeleet otettiin Lappeenrannan toimistolla, jossa ensimmäiset päivät kuluivat perehdytyksen parissa. Vaikka kahden päivän jälkeen siirryttiin jo etätyöhön, ei Lassi kuitenkaan tuntenut missään vaiheessa jääneensä yksin.

“Minulle oli alusta asti nimetty sekä ohjaaja että mentori, joilta molemmilta sain – ja saan toki edelleen – apua milloin ikinä sitä tarvitsenkaan. Heille kiitos siitä, että töiden aloittaminen ja porukkaan integroituminen oli niin helppoa. Toisaalta myös aiemmasta työkokemuksesta oli paljon hyötyä, kun moni työssä käytettävä järjestelmä ja työkalu oli entuudesta tuttu.”

Kasvuhakkerointia huippuammattilaisten joukossa

Ensimmäisistä päivistä lähtien Lassi on päässyt tekemään monipuolisesti tehtäviä markkinoinnin eri osa-alueilla.

“Jo työhaastatteluvaiheessa tuli selväksi, että täällä pääsisi tekemään hommia monipuolisesti ja tämä on myös toteutunut. Olen kesän aikana työskennellyt muun muassa sisällöntuotannon, konversio-optimoinnin, some- ja hakukonemarkkinoinnin sekä web-analytiikan kehittämisen parissa!”, hehkuttaa Lassi. Erityisen mielenkiintoista on ollut myös tutustuminen Growth Hackingiin, joka on avainasemassa Visma Solutionsin markkinointitiimin toiminnassa. Growth hacking on toimintatapa, jossa jatkuvalla testaamisella ja mittaamisella pyritään kehittymään eri osa-alueilla.

“Kesä on ollut täydellinen kombo aiemman osaamisen syventämistä sekä uusien asioiden oppimista. On ollut upeaa päästä työskentelemään osana alansa huippuammattilaisista koostuvaa tiimiä.” Lassi kiteyttää. “Olen myös päässyt itse vaikuttamaan omiin tehtäviini omien kiinnostuksen kohteideni mukaan.”

Lassin kesä on paria toimistopäivää lukuunottamatta kulunut kotitoimistolla Jyväskylässä. Visma Solutionsin virtaviivaisen kulttuurin sekä laadukkaiden työkalujen ansiosta tämä ei kuitenkaan ole juurikaan Lassia vaivannut.

“Vaikka työkavereita olisi tosi kiva nähdä useamminkin livenä, olen nauttinut etänä työskentelystä. Tuntuu, kuin päivässä olisi pari ylimääräistä tuntia, kun aikaa ei kulu työmatkoihin. Toisaalta myös työkaverit ovat tulleet tutuksi päivittäisissä sparrituokioissa etäyhteyksien välityksellä ja olen päässyt tutustumaan myös muiden tiimien traineihin tätä blogisarjaa kirjoitellessani.”, kertoo Lassi. “Suurkiitos onnistuneesta traineekesästä kuuluu työkavereille, joiden ansiosta olen päässyt osaksi porukkaa jonka jäsenistä suurinta osaa ole koskaan henkilökohtaisesti edes tavannut!”

Kesän 2020 harjoittelijoista kertovaa blogisarjaa koordinoi ja kirjoittaa markkinoinnin trainee, Lassi Lääveri.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.