Summer Trainee

Summer in Solutions 2022 – Markkinoinnin osaamisen kehittämistä omien mieltymysten mukaan

2 min luku | 30.6.2022

Summer in Solutions 2022 -blogisarjassa pääsemme tutustumaan Visma Solutionsin kesätraineeisiin ja heidän työarkeensa SaaS-tuotteiden ihmeellisessä maailmassa. Lisäksi blogisarjassa kesätraineet kertovat ajatuksistaan, millaista on työskennellä Visma Solutionsilla, joka on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Ensimmäisenä Summer in Solutions 2022 -blogissa työtehtävistään kertovat Visma Solutionsin Marketing Traineet Ilona ja Sanni, jotka aloittivat kesätyöt kesäkuun alussa. Molemmilla ensisijainen työpiste sijaitsee Helsingissä Triplan toimistolla. Ilona ja Sanni opiskelevat Aalto-yliopistossa markkinointia, mutta heillä on hieman eri tausta, jonka kautta ovat päätyneet Visma Solutionille.

Erilaisten kokemusten kautta Solutionsille

Ilona on ollut aikaisemmin töissä myynnin ja media-alan projektinhallinnan parissa. Aiempi työkokemus on auttanut Ilonaa selkeyttämään sitä, mistä on oikeasti kiinnostunut, mitkä ovat omat vahvuudet ja mitä haluaa vielä oppia.

“Olin saanut käsityksen, että Visma Solutionsilla panostetaan trainee-paikkoihin ja keskiössä todella on oppiminen. Tiesin haluavani syvempää osaamista eri aihealueista, kuten mm. some-mainonnasta, optimoinnista ja verkkosivujen käytöstä. Aiempi osaamiseni kattoi projektinhallinnan, luovan ideoinnin ja joitain seikkoja myynnistä, mutta markkinoinnin teknisemmässä osaamisessa minulla oli opittavaa. Lisäksi minulla ei ollut aiempaa kokemusta IT-alalta, tai alan brändien markkinoinnista, joten halusin nähdä miten pärjään uusien aiheiden äärellä. Olin myös kuullut, että Visma Solutions on loistava työnantaja”.

Ison kansainvälisen yrityksen alla työskentely kiinnosti, sillä aiemmat kokemukset ovat painottuneet pienempiin yrityksiin.

Sannilla on taas aiempaa markkinoinnin, myynnin ja taloushallinnon kokemusta sekä B2C- että B2B-liiketoiminnasta, jonka hän kokee auttavan niin yritys- kuin loppuasiakkaan näkökulman ymmärtämisessä. Kokemusta Sannilla on kertynyt erityisesti vähittäiskaupan alan hektisestä maailmasta, jossa hän työskenteli markkinoinnin ja myynnin koordinaattorina kauppatieteiden kandiksi valmistumisen jälkeen.

Usean eri järjestelmän käyttö ja niiden toimivuuden tärkeys ovat tulleet vuosien aikana tutuiksi, ja Sanni on itse asiassa käyttänyt lähes kaikkia Visma Solutionsin tuotteita aiemmissa työtehtävissään. Tämä ja kiinnostus digitalisoitumis-trendiä kohtaan saivat Sannin kiinnostumaan yleisesti IT-alasta ja ennestään tutut tuotteet nimenomaan Visma Solutionsista.

“Olin myös kuullut paljon hyvää Visma Solutionsista työnantajana ja eräillä rekrymessuilla Visman pisteellä mieleeni jäi se, että kesätraineet saavat omia projekteja ja pääsevät kehittämään osaamistaan omien mieltymystensä mukaan. Myös ison kansainvälisen yrityksen alla työskentely kiinnosti, sillä aiemmat kokemukset ovat painottuneet pienempiin yrityksiin.”

Positiivinen rekrykokemus

Valitettavasti sekä Ilonalla että Sannilla aiemmat rekryprosessit eivät aina ole jääneet kovin positiivisina mieleen. Kumpikin haluaa antaa ekstrapisteet Visma Solutionsille äärimmäisen hyvin hoidetusta rekryprosessista, jonka sekä Ilona että Sanni luokittelisivat heittämällä parhaaksi, johon ovat koskaan osallistuneet.

Kaikki asiat etenivät hyvin vauhdilla (mikä on ainoastaan hyvä asia), ja kummallakin oli koko ajan sellainen olo, että heistä pidettiin huolta ja heidät pidettiin hyvin ajan tasalla. Haastattelujen yhteydessä selkeni, että moni trainee jatkaa kesän jälkeen joko osa-aikaisena tai vakkarina Solutionsilla. “Tämä oli meille molemmille tärkeä juttu, sillä olemme kumpikin jo sen verran loppusuoralla tutkintojemme kanssa. Halusimme kumpikin löytää pidempiaikaisen työn, jossa viihdymme ja on tietenkin mahdollisuus kehittyä!”

On hienoa, että vaikka meille on annettu paljon tehtävää ja myös niin sanottuja deadlinejakin on asetettu, saa kaikkeen apua sekä vapautta edetä oman tahdin mukaan.

Sekä Ilona että Sanni kertovat saman meiningin jatkuneen työn aloituksen jälkeen, kun päästiin perehdytyksen makuun. Molemmille kesätraineeille oli suunniteltu useampi henkilökohtainen projekti sekä yhteisiä brändimielikuvaan ja some-markkinointiin liittyviä projekteja. Ilona on ollut auttamassa Severan tuotemarkkinoinnin kanssa kun taas Sannin on ollut auttamassa Visma Signin tuotemarkkinoinnissa.

“On hienoa, että vaikka meille on annettu paljon tehtävää ja myös niin sanottuja deadlinejakin on asetettu, saa kaikkeen apua sekä vapautta edetä oman tahdin mukaan. Lisäksi meille on korostettu, kuinka meidän halutaan löytävän sellaisia työtehtäviä, joista me pidämme. Tämän myötä projektejakin voidaan muokata juuri meille sopiviksi!”

Kesän projektit ja yleiset fiilikset

Vaikka töitä on takana vasta noin kuukausi, on Ilona esimerkiksi päässyt uudistamaan opaslatauslomakkeita, nettisivuja sekä kartoittanut uusia markkinointimahdollisuuksia ja tuottanut sisältöä somen puolella. Kesän aikana Ilonan työpöydällä tulee olemaan myös muun muassa Trial Flow -viestien optimointia sekä Growth Hackingia.

Kuluneiden viikkojen aikana Sanni on taas keskittynyt työstämään kilpailija-analyysia, tutustunut hakukonenäkyvyyteen sekä tuottanut erilaista some-sisältöä. Kesän edetessä Sannin työtehtävät tulevat pitämään sisällään muun muassa verkkosivujen hallinnointia sekä Ilonan tavoin Growth Hackingia ja Trial Flow -viestien optimointia.

Yhdessä Ilona ja Sanni tulevat suunnittelemaan ja toteuttamaan kesän some- ja blogisisältöjä sekä avustamaan verkkosivu-uudistuksessa. Kummankin kalenterista löytyy viikoittain palavereita eri tiimien kanssa, joissa suunnitellaan tulevaa, jaetaan kokemuksia ja tehtäviä sekä tietenkin autetaan toisia.

Kun kysytään, mikä on ollut kesätöissä parasta, on Ilonan ja Sannin vastaukset hyvin samanlaiset: ehdottomasti koko työyhteisön ilmapiiri ja ihanat työkaverit! Jo parin viikon jälkeen kumpikin on päässyt hyvin osaksi työporukkaa ja täten työpaikalle on aina kiva tulla.

Ilona ja Sanni tekevät töitä enimmäkseen paikan päällä Triplan toimistolla, ja onkin ollut ilahduttavaa nähdä niin montaa markkinoinnin tiimiläistä toimistolla päivittäin. Etätöiden tekeminen on tietenkin myös mahdollista, mikä taas mahdollistaa töiden tekemisen esimerkiksi mökiltä.

Ilona ja Sanni ovat viihtyneet Solutionsilla mainiosti ja voivatkin allekirjoittaa työnantajansa Vastuullinen kesäduuni -tittelin. Molemmat voivat siis lämpimästi suositella hakemista Visma Solutionsin kesätrainee-positioihin!

Summer in Solutions 2022 -blogisarjaa koordinoi ja kirjoittaa markkinoinnin kesätraineet, Ilona Kämäräinen ja Sanni Okkonen.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.