Summer Trainee

Summer in Solutions 2022 – Asiakaslähtöistä myyntityötä

2 min luku | 11.8.2022

Summer in Solutions 2022 -blogisarjassa pääsemme tutustumaan Visma Solutionsin kesätraineeisiin ja heidän työarkeensa SaaS-tuotteiden ihmeellisessä maailmassa. Lisäksi blogisarjassa kesätraineet kertovat ajatuksistaan, millaista on työskennellä Visma Solutionsilla, joka on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Neljännessä ja tämän kesän viimeisessä trainee-blogissa kokemuksistaan kertoo myynnin trainee, Alec, joka aloitti työt Visma Solutionsilla jo huhtikuussa. Alec opiskelee Vaasassa kauppatieteitä ja muisteleekin loppukevättä ja tasapainottelua, jotta sai sekä koulu- että työt rullaavat samaan aikaan. Kaikki kuitenkin sujui hyvin ja Alec kertoo nauttineensa (ja nauttivansa edelleen) töistä suuresti!

Huomasin, että Solutions oli monta vuotta peräkkäin arvosteltu yhdeksi Suomen parhaaksi työpaikaksi, joten päätös hakemuksen lähettämisestä oli selvä.

Rennolla otteella töiden pariin

Myyntityöt olivat Alecille entuudestaan tuttuja sekä mieluisia, joten trainee-paikan hakeminen tuntui hänestä selvältä: “Sales-Traineen tehtävät osuivat omien mielenkiinnonkohteiden alueelle, koska olen aikaisemminkin tehnyt myyntitöitä ja pitänyt niistä. Huomasin, että Solutions oli monta vuotta peräkkäin arvosteltu yhdeksi Suomen parhaaksi työpaikaksi, joten päätös hakemuksen lähettämisestä oli selvä.”

Muiden traineeiden tavoin Alec kertoo rekryprosessin olleen positiivinen kokemus. Rekrytointi oli selkeä ja strukturoitu, jonka päälle ekstra krediittiä voi antaa myös siitä, että hakija pidettiin jatkuvasti ajan tasalla tilanteen kehittymisestä. “Haastatteluprosessi oli rento ja leppoisa, mutta sieltä sain runsaasti lisätietoa positiosta. Vaikka haastattelut jännittivätkin, ne olivat positiivinen kokemus.” Hyvin organisoidut rekrytoinnit eivät ainoastaan ilahduta hakijaa, vaan palvelevat myös rekrytoijaa/työnantajaa. Parhaimmillaan rekrytointi voi antaa positiivisen kuvan työnantajasta ja jäädä hakijoiden mieleen, vaikka työpaikan ovet eivät sillä kertaa aukeaisikaan.

Vaikka tietoa oli reippaasti opeteltavissa, oli perehdytys järjestetty rennolla otteella. Minulle kerrottiin, että saan käyttää aikaa materiaalinen ja tapojen oppimiseen niin kauan, kuin tarpeellista

Kuten todettu, Alec aloitti työt jo huhtikuussa ja tarkemmin toisella viikolla. Jo ensimmäisestä päivästä lähtien Alec tunsi kuuluvansa porukkaan ja koki olevansa osa Solutionsin joukkuetta. Uusi työ, uudet kujeet sekä PALJON uutta opittavaa… Uudessa työssä voi helposti mennä pää pyörälle informaatiotulvasta, mutta Alec kertoo saaneensa perehtyä rauhassa kaikkeen uuteen: “Vaikka tietoa oli reippaasti opeteltavissa, oli perehdytys järjestetty rennolla otteella. Minulle kerrottiin, että saan käyttää aikaa materiaalinen ja tapojen oppimiseen niin kauan, kuin tarpeellista.” Apu oli myös lähellä ja sitä sai matalalla kynnyksellä niin lähiesimiehiltä kuin kollegoiltakin. Perehdytyksen jälkeen varsinaiset työt alkoivat seuraavalla viikolla aloituksen jälkeen.

Haasteellisuus palkitsee

Alec on osa Sales Development -tiimiä (SD), jossa hänen tyypillisiin tehtäviinsä kuuluu yritysasiakkaiden kontaktointi, Visma Netvisorin ja Signin esittely sekä kartoittaminen asiakkaille. On selkeää, että näissä töissä asiakas on keskiössä. Alec kertookin, että työssään hän pyrkii selvittämään asiakkaiden tarpeet ja vastaamaan niihin parhaalla mahdollisella tavalla.

Uuteen IT-taloon astuessa monet tuotteet ja tarjolla olevat palvelut voivat tuntua aluksi haasteellisilta: “Vaikka aluksi minua jännittikin soitella taloudenhallintaohjelmistoista erilaisille yrityksille, olen saanut suurta apua sekä kollegoiltani ja esimiehiltäni.” Erityisesti SD -tiimin esimiehet ovat olleet tiivisti mukana Alecin matkassa ja auttaneet häntä tehostamaan omaa toimintaansa sekä saavuttamaan parempia tuloksia.

Hienoa Solutionsilla on se, että jatkuvasti pääsee haastamaan itseään ja tekemään erilaisia asioita.

Omien työtehtävin lisäksi Alec auttaa myös kaikissa muissa myyntiprosesseihin liittyvissä, päivittäisissä asioissa. Esimerkkinä hän on auttanut tilitoimistokumppanuuksien saralla. “Hienoa Solutionsilla on, että jatkuvasti pääsee haastamaan itseään ja tekemään erilaisia asioita. Jokaiseen päivään liittyy omat haasteensa ja niiden kanssa toimiminen tekee työstä sekä palkitsevaa että mielenkiintoista. Ei ole ihme, että Solutionsia pidetään yhtenä Suomen parhaista työpaikoista.”

Luottamusta puolin ja toisin

Alec nostaa esiin luottamuksen, joka vallitsee työyhteisössä ja sen vaikutuksen ilmapiiriin. Solutionsilla luotetaan siihen, että kaikki tekee työnsä kunnolla, jonka vuoksi ei tarvitse hengittää kenenkään niskaan. Saa myös itse valita, haluaako tehdä töitä mieluummin etänä vai toimistolla, mikä tuo tietynlaista vapautta työskentelyyn. Alec kertoo työkavereidensa olevan ymmärtäväisiä ja kannustavaisia – onnistumisista kehutaan jatkuvasti. “On sanomattakin selvää, että se tuo hymyn kasvoille saapuessani uuteen työpäivään.” Hyvä fiilis, mukava ilmapiiri ja tasa-arvoinen kohtelu ulottuu myös tiimin ulkopuolelle ja on näkynyt esimerkiksi Visma Solutionsin virkistystapahtumissa.

Työt toimistolla > työt kotosalla

Visma Solutionsin trainee -ohjelmat on suunniteltu niin, että traineet pääsevät hyppäämään mukaan oikeisiin projekteihin, joten heidän työpanoksellaan on todellinen merkitys. Uudenlaiset tehtävät voivat monesti olla haasteellisia, mutta totuus on, että myöskin ne isoimmat onnistumisen tunteet tulevat niiden haasteellisempien tehtävien kautta. Alecille suurimpina motivaattoreina toimii juurikin töissä onnistuminen sekä mahtava ilmapiiri.

Vaikka töitä voisi tehdä etänä, hän matkaa usein mieluummin toimistolle tapaamaan työkavereita: “Parasta tähän mennessä on ollut nähdä oma kädenjälki työssä. Omat onnistumiset motivoivat minua tekemään paremmin ja saavuttamaan tavoitteeni. Vaikka saan tehdä joustavasti etänä työtehtäviäni, pyrin menemään toimistolle joka päivä. Positiivinen ilmapiiri ja mukavat työkaverit motivoivat minua jatkuvasti tekemään paremmin.”

Summer in Solutions 2022 -blogisarjaa koordinoi ja kirjoittaa markkinoinnin kesätraineet, Ilona Kämäräinen ja Sanni Okkonen.

Visma Solutions

Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.